Ο «μάγος» Γιακούμπ κοντά στα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή

Ένας παλιός μας γνώριμος βρέθηκε κοντά μας. Ο μάγος καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ, που όπως θυμάστε είχε χειρουργήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, στο Χέρφιλντ το 1987, στη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε τότε.
Τώρα ο Γιακούμπ ήρθε στην Αθήνα για να δει από κοντά την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», στη δημιουργία της οποίας η κυρία Βαρδινογιάννη έχει προσφέρει πάρα πολλά.
Ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός, μετά την ξενάγησή του σʼ όλους τους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας, δήλωσε:
«Το νοσοκομείο το βρίσκω καταπληκτικό. Είναι πάρα πολύ όμορφο, τόσο από πλευράς σύλληψης ιδέας –γιατί αυτό που κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη είναι καταπληκτικό– αλλά και γιατί είναι επίτευγμα τελευταίας τεχνολογίας κι έχει προσαρμοστεί για τα παιδιά. Αυτήν τη δημιουργική σκέψη χρειάζεται ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά. Αισθάνομαι βαθιά τιμή που συμμετέχω σʼ αυτήν τη μεγαλειώδη προσπάθεια που λειτουργεί ως έμπνευση για πολλούς από εμάς, που προσπαθούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με την κυρία Βαρδινογιάννη ακολουθούμε πάντα κοινή πορεία, μαθαίνουμε ο ένας απʼ τον άλλον, ανταλλάσσουμε ιδέες, και ελπίζω να έρθει σύντομα στο Ασουάν, για να δει την πτέρυγα για παιδιά που φτιάξαμε στο Νοσοκομείο του Ασουάν, μια πτέρυγα σχεδόν τόσο όμορφη όσο κι αυτά που βλέπω εδώ, και στην οποία δώσαμε το όνομα της κυρίας Βαρδινογιάννη γιατί για εμάς η ίδια και το έργο της αποτελούν πηγή έμπνευσης. Επιλέξαμε το Ασουάν γιατί είναι η πύλη της Αφρικής».


Σχολιάστε εδώ