Ξαναγύρισαν τα ράντζα!

Είναι πλέον γεγονός σε όλα τα νοσοκομεία όταν έχουν εφημερία, πλην όμως είναι τώρα εκτός… δημοσιότητας. Προφανώς οι συνάδελφοι του ιατρικού ρεπορτάζ το θεωρούν… ρουτίνα και επομένως δεν έχει… ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σιωπή λοιπόν…
Έτσι, την περασμένη Κυριακή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», που εφημέρευε… αναπτύχθηκαν, για να καλυφθούν οι ανάγκες, 40 ράντζα. Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που είχε δημιουργηθεί στα εξωτερικά ιατρεία, που συγγενής ασθενούς πήγε να δείρει γιατρό.
Εκείνο πάντως που διαπιστώνεται είναι ότι η ασυδοσία και η ανεξέλεγκτη δράση που παρατηρείται στα περισσότερα νοσοκομεία είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ελέγχων, της κάθε άλλο παρά αγαστής συνεργασίας των διοικήσεων με το προσωπικό και της έλλειψης σωστής διαχείρισης. Κι αυτό θα πρέπει να το δει ο υπουργός κ. Λοβέρδος.
Στάση πληρωμών
Ως προς τις ελλείψεις και τις δημόσιες καταγγελίες από γιατρούς ότι δεν έχουν γάζες, σύριγγες κ.λπ. και… συστήνουν στους συγγενείς των ασθενών να τα φέρνουν αυτοί, είναι γεγονός, πέραν της κάποιας υπερβολής που πράγματι υπήρχε.
Αυτές οι ελλείψεις οφείλονται στην άτυπη στάση πληρωμών που έχει κάνει το Δημόσιο και κατʼ επέκτασιν το υπουργείο και οι προμήθειες γίνονται με… ορίζοντα μίας εβδομάδας! Με αποτέλεσμα αν υπάρξει αυξημένη ανάγκη ή αν συμβεί κάτι έκτακτο, να μην έχουν τα απαραίτητα υλικά για να το αντιμετωπίσουν.
Και αυτό όμως θα μπορούσε να είχε επιλυθεί αν ο διοικητής του κάθε νοσοκομείου είχε φροντίσει να υπάρχει στην άκρη απόθεμα των νοσηλευτικών αναλώσιμων για έναν μήνα, που θα ήταν μόνο για έκτακτη ανάγκη… Αλλά χρειάζεται να έχει κανείς εμπειρία, πάθος γιʼ αυτό που κάνει και να θέλει να προσφέρει και όχι μόνο να τον ενδιαφέρει η καρέκλα…


Σχολιάστε εδώ