Κυριακή με τον πρωινό καφέ

Τα έχουν πάρει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο. Είκοσι μήνες τώρα έχει παγώσει τα ερευνητικά προγράμματα που δίνουν από 2.000 μέχρι 3.000 θέσεις εργασίας. Και έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα μέχρι σήμερα που τον καταγγέλλουν ως υπεύθυνο της «επιστημονικής μετανάστευσης».
Κι όταν ρώτησα τι εννοούν, η εξήγηση ήταν ότι αναγκάζονται λόγω Πανάρετου να μεταναστεύουν νέα παιδιά με σημαντικά πτυχία.

***

Η συζήτηση στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου
για τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία.
Τον λόγο είχε ο Θανάσης Τσούρας,
που ήταν υπέρ και άφηνε… μπηχτές προς
την Αριστερά. Προφανώς, είπε, δεν υπάρχει αντίρρηση από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί
και ο κ. Αλέκος Αλαβάνος και ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν Βαρβακειόπαιδες!
Άντε μετά να πας κόντρα…

***

Και ο… Άγιος (εν προκειμένω ο… «τσάρος») φοβέρα θέλει… Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται σε νομούς του Αιγαίου, που απείλησαν ακόμη και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και ας πέσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Δωδεκανήσιος Ν. Ζωΐδης, ο υπουργός Οικονομικών πήρε πίσω την… πρόθεσή του να αυξήσει τον χαμηλό ΦΠΑ που ισχύει για το Αιγαίο.

***

Τελικά μόνο η Βάσω Παπανδρέου έχει κότσια (για να μην πούμε φοράει… σώβρακα) και δεν μασάει τα λόγια της. Και ταράζει τα νερά, όταν οι άλλοι σιωπούν, πολύ περισσότερο τούτο τον καιρό που η ηγεσία τούς κουνάει το χαρτί του ανασχηματισμού. Ακόμη και την Πέμπτη τα είπε ωμά στην «τρόικα»… Υπογράψαμε το Μνημόνιο με το μαχαίρι στην πλάτη (ακούς, Γιώργο;) και βλέπετε πού μας οδήγησε, τους είπε. Τις μέρες της έκρηξης του Λοβέρδου συνέπεσε η Βάσω να βρίσκεται στο Παρίσι σε κοινοβουλευτική αποστολή. Συζητώντας με βουλευτές για το πού πάει η κατάσταση, χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην οικονομία κόλαφο για τις επιλογές της κυβέρνησης, ότι δεν βγαίνει η ιστορία και ότι έχουν ημερομηνία λήξης αν δεν γίνουν σημαντικές κινήσεις.
– Τώρα που φεύγει ο Λοβέρδος από το Υγείας και πάει αλλού, ο Γιώργος θα σε βάλει εκεί, της είπε βουλευτής.
– Εμένα; Άλλοι έχουν σειρά, υπάρχουν πάρα πολλοί πρόθυμοι… ήταν η απάντηση της Βάσως, με πολλούς παραλήπτες…

***

Πολύ αργά θυμήθηκες, Ντόρα μου, να μιλήσεις για τον «εθνικό προμηθευτή»… Τώρα σου… ξίνισε; Ο μπαμπάς ως πρωθυπουργός είχε στηρίξει τη συμμετοχή του στη μοιρασιά των ψηφιακών, που έγινε με τη συμφωνία των τριών (Μητσοτάκη, Ανδρέα, Φλωράκη). Το ξέχασες, κυρία πρόεδρε;

***

Κυβέρνηση της πιτζάμας. Έχει πλέον κατακυρωθεί στον κ. Παπανδρέου. Για τρίτη φορά δεν… αμφισβητήθηκε από κάποιον άλλον διεκδικητή. Η πρώτη ήταν περασμένα μεσάνυχτα, γύρω στις 2 το πρωί, όταν ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η δεύτερη όταν… ξύπνησαν και είδαν τον χαμό που γινόταν με την προαναγγελία από τον επικεφαλής των αφεντικών μας, τον κ. Σερβάς Ντερούζ, ότι θα πουλήσει τα «ασημικά» για 50 δισ. Και τρίτωσε το κακό με το φιάσκο του Λουξεμβούργου… Όπου για ώρες είχε χαθεί ο Παπακωνσταντίνου. Και… δυστυχώς (να ʼναι καλά) τον βρήκαν… Έτσι δεν είναι, κύριε Πεταλωτή, που άφησες τα άλογα στην Ξάνθη και τα… πετάλωσαν άλλοι;

***


Σχολιάστε εδώ