ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙ «ΔΕΛΦΙΝΟΙ»

Κάτι τέτοιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη!
Βλέποντας προφανώς ότι ο Γιώργος τελειώνει, οι δελφίνοι πέρασαν στην επίθεση. Και άρχισαν να κάνουν «παιχνίδι», βγάζοντας κόκκινη κάρτα στον πρωθυπουργό, με το μάτι στην επόμενη μέρα, αναζητώντας συμμάχους, και να προβαίνουν σε επικοινωνιακές «ντρίπλες», να λειτουργούν στη λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Πρώτος τη βδομάδα που πέρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος έσυρε τον χορό της δελφινομαχίας, με την παρέμβασή του την περασμένη Δευτέρα, που τόσες παρενέργειες είχε. Επίσης ο Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη δικιά του παρέμβαση-πλατφόρμα, που επίσης προκάλεσε παρενέργειες, η Άννα Διαμαντοπούλου με άλλη, δικιά της τοποθέτηση για την κρίση που περνά η κυβέρνηση, ο Χρήστος Παπουτσής με την ηγετική εμφάνιση που έκανε την Παρασκευή, με αφορμή την άγρια καταστολή και βαρβαρότητα που επέδειξαν τα ΜΑΤ κατά τις συγκεντρώσεις των απεργών την Τετάρτη…
Οι παραπάνω, μαζί με τους Γιάννη Ραγκούση και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι οι εν δυνάμει δελφίνοι του Γιώργου, όπως πρώτο έχει αποκαλύψει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Ειδικά ο Α. Λοβέρδος, με την παρέμβαση που έκανε ουσιαστικά θέλησε να εμφανιστεί ως ο θεματοφύλακας και κατά την άποψη άσπονδων ενδοκυβερνητικών φίλων του, σαν «λαγός» πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναλάβει ο πρωθυπουργός. Επίσης με την παρέμβασή του θεωρήθηκε ότι έδωσε διαπιστευτήρια στις Βρυξέλλες, αλλά και στο εγχώριο σύστημα εξουσίας, προτείνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα και στέλνοντας το μήνυμα ότι «εγώ είμαι εδώ, αν ο Παπανδρέου τελειώσει και μπορώ να σας κάνω καλύτερα τη δουλειά που θέλετε».
Ενώ κατ’ άλλους με την αιφνιδιαστική δευτεριάτικη παρέμβασή του διαχώρισε το «καλό» από το «κακό» ΠΑΣΟΚ, όπου ως «κακό» ΠΑΣΟΚ νοούνται υπουργοί οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βγάζουν τη διαφωνία τους με το περιβόητο Μνημόνιο, όπως οι Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Τίνα Μπιρμπίλη… Ενώ με την πρότασή του να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο με 180 ψήφους, στόχος είναι ο Σαμαράς, να πιεστεί και να ψηφίσει, στηρίζοντας έτσι τις εντολές της «τρόικας», που ως αποτέλεσμα θα έχει την οριστική πολιτική αχρήστευση του αρχηγού της ΝΔ.
Όπως επίσης και με τη θέση ότι θα πρέπει να υπογράψουν το Μνημόνιο όλοι οι υπουργοί και όχι μόνο ο Παπακωνσταντίνου (τον οποίο ο υπουργός Υγείας στηρίζει φουλ), οι υπουργοί δεν θα μπορούν να μην εφαρμόζουν τους όρους του.
Όλα αυτά ενώ με όλη την κυβερνητική οπερέτα του τελευταίου διαστήματος πληθαίνουν οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες:
• Ακόμα κι αν η κυβέρνηση και ο Γιώργος περάσουν τον σκόπελο των ψηφοφοριών για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το «Μνημόνιο 2», ακόμα και τότε δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά πέραν του Οκτώβρη!
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που παράγεται και εκπέμπεται είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλυση, ότι ο πρωθυπουργός «έχει χάσει την μπάλα», ότι το κλίμα δεν μαζεύεται…
Στην κατ’ ιδίαν δεκάλεπτη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους… άτακτους υπουργούς, πριν από την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε απ’ όλους καθαρές σχέσεις. «Θέλω να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις, αλλά είμαι εναντίον όταν περνάνε την κόκκινη γραμμή. Αυτό είναι πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «σήμερα αποφασίζουμε να πάμε όλοι μαζί».
Ειπώθηκε πάντως από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι τον διακατείχε ο φόβος μήπως κάπου μπλοκάρουν οι αποφάσεις ή η ΕΕ καθυστερήσει να πάρει αποφάσεις για το νέο δάνειο των 60 δισ. και προκύψει αδυναμία πληρωμής των δανείων που λήγουν και δημιουργηθεί πρόβλημα, που θα το εκμεταλλευτούν οι αγορές. Κατόπιν αυτού, οι υπουργοί που βγήκαν στο κλαρί έκαναν κωλοτούμπα, ξέχασαν τους όρους που έβαζαν και εμφανίστηκαν πειθαρχημένοι όλοι στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Έτσι πέτυχε την εκεχειρία που ήθελε ο Παπανδρέου ώστε εν ηρεμία να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ασφαλώς «κάτι» έχει υπόψη του για μετά… Έναν ανασχηματισμό που ίσως έχει εκπλήξεις…


Σχολιάστε εδώ