ΚΚΕ: «Παιχνίδι» του συστήματος οι εκκλήσεις για συναίνεση

Ο χρόνος και η ένταση αυτής της συγχρονισμένης παρέμβασης δεν είναι τυχαία, λένε στελέχη του κόμματος, αφού το κεφάλαιο και τα κόμματά του δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την ανησυχία τους για το βάθος της κρίσης και την έντασή της που επηρεάζει την προσπάθεια του συστήματος να τη διαχειριστεί προς όφελός του.

Εκτιμούν δε ότι η πίεση που ασκεί ο λαϊκός παράγοντας και η καθοριστική παρέμβαση του ΚΚΕ στις εξελίξεις είναι οι βασικοί λόγοι που εντείνουν την ανησυχία «των αστικών επιτελείων».

Αυτός είναι ο λόγος, τονίζουν, για τον οποίο οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι στην Ελλάδα πανηγυρίζουν για τη συναίνεση που επήλθε στην Πορτογαλία, όπου τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν να στηρίξουν το Μνημόνιο που τους έραψε η «τρόικα», ζητώντας να γίνει κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας.

Ξέρουν όμως, αναφέρουν, ότι στη χώρα μας τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα για την ντόπια αστική τάξη εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, το οποίο αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό «την ενιαία στρατηγική των κομμάτων του κεφαλαίου και στρατηγικά την πολεμάει».

Στον Περισσό υπογραμμίζουν ότι τα σενάρια που έχουν δοκιμαστεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις θα είχαν έλθει προ πολλού και στην Ελλάδα εάν στα αστικά επιτελεία δεν έπαιρναν σοβαρά υπόψη στους σχεδιασμούς τους το ΚΚΕ, που έχει βαθιές ρίζες στον λαό, και την επιρροή που ασκούν οι θέσεις του σε λαϊκούς ανθρώπους, επιρροή που εκτείνεται πολύ πέρα από την εκλογική επιρροή του.

Γι’ αυτόν τον λόγο, λένε, αναζητούν τρόπους να παρουσιάσουν την «εθνική συνεννόηση» για τη σωτηρία δήθεν της χώρας και ταυτίζουν προκλητικά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με αυτά του λαού. Ξέρουν, τονίζουν στο ΚΚΕ, ότι για μια μονοκομματική κυβέρνηση θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να διαχειριστεί τη λαϊκή πίεση που προκαλεί η εφαρμογή των προαποφασισμένων μέτρων και τα ρήγματα που ανοίγει η δυσαρέσκεια του λαού και γι’ αυτόν τον λόγο θέλουν να θωρακίσουν το σύστημα, αφού ξέρουν ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει πέρα από το να γίνουν πιο επιθετικοί απέναντι στον λαό.

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούν στον Περισσό, ζυμώνουν τα σενάρια συνεργασίας και συνεννόησης, με την καλλιέργεια ψυχολογίας συναίνεσης και του ίδιου του λαού, και υπογραμμίζουν:

«Για τον λαό η διέξοδος βρίσκεται στην αντίθετη ρότα και στα αλλεπάλληλα πολιτικά χτυπήματα στο αστικό σύστημα και στα κόμματά του για αποτελεσματική άμυνα και αντεπίθεση, για ισχυρό ΚΚΕ, προκειμένου να μεγαλώσουν τα ρήγματα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Στο ΚΚΕ δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την έκτακτη μυστική σύσκεψη της ΕΕ την προπροηγούμενη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Τονίζουν ότι είναι μια διαδικασία που ακολουθείται συνέχεια από την κυβέρνηση και την ΕΕ, αφού συζητάνε πώς θα γίνει το λεγόμενο κούρεμα του δημόσιου χρέους, το οποίο το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως «απαξίωση κεφαλαίου και καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων». Η όλη συζήτηση, λένε, δεν γίνεται για να μη χάσει ο λαός από μια τέτοια διαδικασία, που θα χάσει στα σίγουρα, αλλά για το τι μερίδιο θα καταβάλουν οι τράπεζες, τι μερίδιο οι επιχειρηματίες και ποιο κράτος θα υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από την ελεγχόμενη πτώχευση.


Σχολιάστε εδώ