Ενδιαφέρουν

4Να αποσαφηνισθούν οι διαδικασίες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε η ιστορική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης σε υποβιβασμό και να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των 16 ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Super League, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου. Ζητά επίσης από το αρμόδιο υπουργείο την άρση της ρήτρας εμπιστευτικότητας και την κατάθεση στη Βουλή όλων ανεξαιρέτως των φακέλων και των 16 ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Super League, ώστε να βεβαιωθεί η ισονομία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Την ερώτηση και κατάθεση αίτησης εγγράφων συνυπογράφουν 16 βουλευτές της ΝΔ.
4Το Ολυμπιακό Χωριό εγκαταλείφθηκε και κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ούτε προωθεί λύσεις, επισημαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς. Όπως τονίζουν, η διαχρονική ευκολία με την οποία οι κυβερνήσεις από το 2004 και μετά αποφεύγουν να επιλύσουν τα καίρια ζητήματα ενός οικισμού που δημιουργήθηκε ως πρότυπος και κατάντησε παράδειγμα προς αποφυγή, παραπέμποντας τα θέματα από υπουργείο σε υπουργείο, δεν είναι πλέον ανεκτή ούτε από τους κατοίκους ούτε από την κοινή γνώμη, που παρακολουθεί με θλίψη την απαξίωση μιας σημαντικής επένδυσης του ελληνικού λαού.
4Να χαρτογραφηθούν όλες οι παράνομες χωματερές στο Αιγαίο, ζητούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός. Θεωρούν απαραίτητη τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διασκορπισμού των απορριμμάτων από χωματερές αντίστοιχης επικινδυνότητας με εκείνη της Άνδρου.
4Για ποιους λόγους δεν έχει ενταχθεί στο σχέδιο επέκτασης του Μετρό ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και γενικότερα η περιοχή του δυτικού Πειραιά ερωτούν οι βουλευτές του Άρματος Πολιτών Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου.
4Πότε θα επικυρωθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων προκειμένου να μπορέσει να γίνει και η ανάλογη αναπροσαρμογή στις συντάξεις των απόμαχων ναυτικών, ερωτά τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α’ Πειραιά Δ. Καρύδης.


Σχολιάστε εδώ