ΕΔΟΕΑΠ – SOS…

Οι απόντες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, έχουν τους λόγους τους να απέχουν από διαδικασίες που έχουν απαξιωθεί και από πρόσωπα τα οποία δεν εκτιμούν.
Έχουν χάσει όμως την ευκαιρία να ασκήσουν την κριτική τους. Να βάλουν κι αυτοί το δικό τους, προσωπικό λιθαράκι στην κοινή μας πορεία.
Αλλά, κυρίως, δεν άκουσαν τις θέσεις του κάθε συμβούλου που μας εκπροσώπησε την τελευταία διετία, οι οποίοι σύμβουλοι στην πλειονότητά τους θα διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο μας. Διαφοροποιήσεις, αντιθέσεις, αντιδράσεις, απουσίες σε κρίσιμα για τον κλάδο ζητήματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πολτοποιούνται σε μια συλλογική ευθύνη που δεν έχει ονοματεπώνυμο. Τους εκπροσώπους μας τους επιλέγουμε εμείς. Με τι κριτήρια; Παραταξιακά; Κομματικά; Πολιτικά; Φιλικά; Ιδιοτελή;
Τα κριτήρια που καθορίζουν την ψήφο μας έχουν τη δική μας σφραγίδα και φέρουν την προσωπική μας ευθύνη.
Τις μέρες της κρίσης που περνάμε θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερη ευαισθητοποίηση στις επιλογές μας.
Ως μέλος της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, δυστυχώς, γίνομαι δέκτης παραπόνων όταν η ασθένεια κτυπάει την πόρτα μας. Εκπλήσσονται και εξεγείρονται συνάδελφοι όταν μαθαίνουν τι συμβαίνει με το Ταμείο μας. Είναι αυτοί που κατά τεκμήριο απέχουν από τις συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν ενημέρωση. Είναι αυτοί που ψήφισαν όχι γιατί γνωρίζουν τις θέσεις αυτών που επέλεξαν, αλλά γιατί κάποιος τους είπε κάτι ή γιατί κολακεύτηκαν από επικοινωνιακές πολιτικές ή από δημόσιες σχέσεις. Και, βέβαια, δεν αναρωτήθηκαν πόσο κοστίζει στην τσέπη τους η πολυτελής αυτή επικοινωνία. Ούτε για ποιον λόγο γίνεται. Τι ειρωνεία… Εμείς οι άνθρωποι της επικοινωνίας να πέφτουμε θύματά της. Την ερχόμενη Τρίτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη τα πολυτελή φυλλάδια του ΕΔΟΕΑΠ, που μόνο ενημερωτικά δεν είναι, δεν είχαν φτάσει σε όλους τους ασφαλισμένους, με συνέπεια κι αυτοί ακόμη που ενδιαφέρονται να μην έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν.
Η συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Για να διεξαχθεί, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον 980 μελών. Αλλά έχει και ουσιαστική σημασία, καθώς η απερχόμενη διοίκηση, με επικεφαλής την
Ελένη Σπανοπούλου -αναμενόμενο μόνο γι’ αυτούς που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα- έγραψε την πρώτη μαύρη σελίδα του Οργανισμού, με ροκάνισμα των αποθεματικών που επί 43 χρόνια αποταμίευαν με προσοχή και σεβασμό οι συνάδελφοί μας.
Δυστυχώς στο «Τιτάνια» δεν θα είμαστε 5.000, αλλά ας είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Δεν έχουμε περιθώρια εκπτώσεων στην υγεία και στην ασφάλειά μας. Είναι τα μόνα που μας έμειναν…
Ψηφίζω ό,τι γνωρίζω.

Τζώρτζια Κοντράρου


Σχολιάστε εδώ