Διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ για τη «Διπλή Ανάπλαση»

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, και στην οποία προήδρευε ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Λάμπρος Μίχος, συμμετείχαν διαμερισματικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, γραμματείς των τοπικών οργανώσεων, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αντώνης Μπακούσης και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θόδωρος Λιβάνιος. Την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης (Τάκης) Μπέης που φώναζε επί αρκετή ώρα κατά της διάταξης που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι «αυτή ευνοεί μόνο τον μεγαλοκατασκευαστή Μπάμπη Βωβό που έχει αναλάβει το έργο».
Όταν ο κ. Μίχος προσπάθησε να τον ηρεμήσει, λέγοντάς του ότι «οι απόψεις του θα καταγραφούν αλλά πρέπει σαν ΠΑΣΟΚ να εγκρίνουμε το σχέδιο νόμου της Τίνας Μπιρμπίλη», ποιος είδε τον… Μπέη και δεν τον φοβήθηκε. Απευθυνόμενος προς τον κ. Μίχο, του είπε: «Δεν είμαστε πρόβατα, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συνείδηση».
Λίγο νωρίτερα κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αναγνωστόπουλος, είχαν καταφερθεί κατά της νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΕΚΑ.
Το βέβαιο είναι ότι όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο κινδυνεύει να καταψηφιστεί και να πάει -τυπικά- περίπατο το έργο της «Διπλής Ανάπλασης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκέντρωση των περίπου 80 ατόμων απουσιάζουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό Καμίνη. Τελικά, έπειτα από τρεις ώρες διαφωνιών και αντεγκλήσεων, δεν ελήφθη καμία απόφαση υποστήριξης της τροπολογίας Μπιρμπίλη και ο Λ. Μίχος έκλεισε τη συζήτηση. Βέβαια στο τραπέζι του «διαλόγου» έπεσαν και κάποιες προτάσεις όπως π.χ. να κατεδαφιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου, αφού πρώτα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας έδρας του «τριφυλλιού».
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του
ΥΠΕΚΑ, στον χώρο του γηπέδου, συνολικής επιφάνειας 17,5 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί ένα πάρκο, με υπόγειο πάρκινγκ 700 θέσεων και ένα χαμηλό κτίριο περίπου 500 τ.μ., όπου θα στεγαστεί αναψυκτήριο και μουσείο της ιστορίας του ΠΑΟ.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση που θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τη θαλάσσια στρατηγική, προβλέπεται μεταξύ άλλων:
= Κατάργηση του δημοτικού πολυλειτουργικού συγκροτήματος των 42-500 τετραγωνικών. Για τους γνωρίζοντες, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ήθελε να κτιστεί ένα «φαραωνικού» τύπου δημαρχείο στον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του δήμου που σήμερα στεγάζονται σε δεκάδες κτίρια.
=Διατηρείται το εμπορικό κέντρο (εδώ επικεντρώνονται οι περισσότερες ενστάσεις) αλλά μειώνεται η επιφάνειά του στα 51.000 τετραγωνικά.
=Αυξάνονται κατά 50% οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΟ.
=Περιορίζεται το αθλητικό συγκρότημα κατά 6.000 τ.μ. Προβλέπεται η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 40.000 θέσεων, με εμπορικές χρήσεις και βοηθητικούς χώρους.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί και το ζήτημα της ανέγερσης τζαμιού στην περιοχή του Βοτανικού, στον χώρο της Ναυτικής Βάσης. Τελικά η συζήτηση αναβλήθηκε και δικαιολογημένα, μετά την άγρια δολοφονία του 44χρονου Έλληνα από αλλοδαπούς στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου. Ως δικαιολογία προβλήθηκε το γεγονός ότι αύριο (Δευτέρα) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προτίθεται ν’ ανακοινώσει μέτρα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Πολλοί δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους που έχουν ξεσηκωθεί κατά των λαθρομεταναστών, είναι έτοιμοι ακόμη και να καταψηφίσουν μια πρόταση για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στη συγκεκριμένη περιοχή.


Σχολιάστε εδώ