διάδρομοι και ψίθυροι

ξOTE: Αρνητικός και θετικός πρωταγωνιστής την εβδομάδα που πέρασε. Δεν είναι μόνο το ότι δεν κατάφερε να δείξει αντιστάσεις στη γενικότερη «λαίλαπα» Δευτέρας και Τρίτης, αλλά κυρίως το ότι βρέθηκε στο επίκεντρο των εκθέσεων αρκετών μεγάλων οίκων του εξωτερικού με μια… ευρεία γκάμα επιλογών και συστάσεων. Ενδεικτικό είναι πως οι προτεινόμενες τιμές-στόχοι για το χαρτί κυμαίνονται από τα 8 έως και τα 12 ευρώ! Το οξύμωρο πάντως είναι πως, ενώ σχεδόν όλοι οι αναλυτές προχώρησαν σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, παραμένουν στην πλειονότητά τους σε συστάσεις αγοράς («buy»), παρότι μάλιστα χαρακτηρίζουν αδύναμα τα μεγέθη του Οργανισμού στο πρώτο τρίμηνο!
ξΕΥΔΑΠ: Παρουσιάστηκε το χαρτί σε θεσμικούς επενδυτές. «Παίζει» όμως σταθερά στα ίδια επίπεδα με την «αδελφή» εταιρεία της συμπρωτεύουσας (ΕΥΑΠΣ) και παραμένει για πολλούς ερώτημα το ποια ενδεχομένως είναι η προτιμητέα…
ξΤιτάν: Η S&P δεν υποβαθμίζει μόνο τις τράπεζές μας. Ανάλογη απόφαση πήρε και για την πιστοληπτική ικανότητα της μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας (σε BB-). Πάντως ο οίκος εκτιμά πως θετικό στοιχείο για τον Τιτάνα είναι η εξαγωγική του δραστηριότητα, που αντιστοιχεί στο 67% του συνολικού του τζίρου.
ξΜυτιληναίος: Αν μη τι άλλο, έδωσε πληθώρα ειδήσεων στη γενική συνέλευση. Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ – ΕΠΑ και ΛΑΡΚΟ.
ξFrigoglass: Η εισηγμένη παραμένει στο χαρτοφυλάκιο πολλών μεγάλων παικτών και το γιατί ερμηνεύεται με τα τελευταία της αποτελέσματα. Στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα καθαρά κέρδη του ομίλου εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 85,3%!
ξΟ κλάδος των τραπεζών αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της αγοράς. Εδώ και μήνες πλέον κινείται σταθερά σε χαμηλά πολλών ετών. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας είδαμε και την Εθνική κάτω από τα 5 ευρώ. Αν αναλογιστείτε τις σημερινές κεφαλαιοποιήσεις των σημαντικότερων ελληνικών τραπεζών, δεν θα το πιστεύετε. Κι όμως! Αρκετοί «βλέπουν» τις μετοχές των τραπεζών και σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα μεσοπρόθεσμα… Αναλαμπές (;) το +9,30% της Alpha Bank την Τρίτη και το απίστευτο +27% της Αγροτικής την Τετάρτη. Ίδωμεν για τη συνέχεια, αλλά με προσοχή…


Σχολιάστε εδώ