Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Μένεα πνέουν κατά της δημοτικής αρχής οι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα στο Γκάζι και το τελευταίο διάστημα υφίστανται μια άνευ προηγουμένου επιδρομή όλων των αρμοδίων (για τα μαγαζιά) υπηρεσιών του δήμου. Όπως υποστηρίζουν, οι έλεγχοι έχουν ενταθεί σε μια προσπάθεια του Γιώργου Καμίνη να κλείσει τα καταστήματά τους. Δεν περνάει μέρα, επισημαίνουν, που να μην κάνει έφοδο στην περιοχή τους η Δημοτική Αστυνομία, η Πολεοδομία, η Διεύθυνση Κατασκευών κ.λπ. Μέχρι και το Υγειονομικό επιστράτευσαν, τονίζουν, προκειμένου να τους βάλουν λουκέτο. Το βασικό επιχείρημα για τις διαρκείς εφόδους είναι η προστασία της καλαισθησίας και ο εντοπισμός της παράνομης δόμησης. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, όμως, εμείς πίσω από το ανελέητο κυνηγητό των καταστημάτων βρίσκεται ο εκπολιτιστικός σύλλογος της περιοχής «Μέγας Αλέξανδρος», στις τάξεις του οποίου συστεγάζονται όλες οι τάσεις της Αριστεράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι έλεγχοι γίνονται επιλεκτικά και στοχευμένα, με αποτέλεσμα αρκετοί μαγαζάτορες να λένε ότι έχουν μπει στο στόχαστρο, αφού ανασύρονται στοιχειωμένες καταγγελίες προκειμένου να τους (εξ)αναγκάσουν να κλείσουν. Το πρόβλημα είναι ότι η επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου στερείται σε πολλές περιπτώσεις του νομοθετικού μανδύα, καθώς υπάρχει σαφής παραβίαση των κείμενων διατάξεων. Πολλές υπηρεσίες «σηκώνουν τα χέρια» στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έχει εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης» στην πράξη και είναι ασαφές το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
QQQ Επιτέλους, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Δημοτικών Παρωδιών» ξεκίνησε η διαδικασία εκταμίευσης του κονδυλίου που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πρωτεύουσας. Όπως είχαμε γράψει, διευθυντές σχολείων, διδακτικό προσωπικό, αλλά και γονείς πλήρωναν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ώστε οι μαθητές να μη μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα. Ήδη, συνεδρίασαν οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ) των επτά δημοτικών κοινοτήτων προκειμένου να κατανείμουν το συγκεκριμένο ποσό.
QQQ Κατενθουσιασμένοι έμειναν όσοι παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου τις παραστάσεις που έδωσε η Θεατρική Ομάδα του 60ού Λυκείου στο Θέατρο Ριάλτο με το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Τα 20 μέλη της ομάδας, υπό την σκηνοθεσία της καθηγήτριας φυσικών κ. Σαμπατάκου, έδωσαν κυριολεκτικά «ρέστα», γι’ αυτό και καταχειροκροτήθηκαν. Η επιτυχία της παράστασης ήταν τέτοια που υποχρέωσε τον προϊστάμενο του Α’ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Μανώλη να ανακοινώσει ότι τελικά το 15ο Λύκειο θα πάει στο κτίριο του 60ού Λυκείου και όχι, όπως αρχικά σχεδίαζε, το αντίθετο, προκειμένου να μη χαθεί αυτή η θεατρική ομάδα. Ο ίδιος έχει προτείνει να αγοραστούν αίθουσες προκάτ και να τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που στεγάζει το 30ό και το 39ο Γυμνάσιο, ώστε και τα δύο σχολεία να λειτουργούν μόνο πρωί.
QQQ Ενώπιον των ευθυνών του ετοιμάζεται να φέρει τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο επικεφαλής του συνδυασμού Ελληνική Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος, καταθέτοντας ψήφισμα με το οποίο θα καταδικάζεται η άγρια δολοφονία του 44χρονου Έλληνα από συμμορία αλλοδαπών (οι κάμερες τους έχουν καταγράψει και μάλλον είναι αραβικής καταγωγής). Ο ίδιος θα ζητήσει από τον κ. Καμίνη να πάρει επιτέλους θέση για την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών και την αδιαφορία που επιδεικνύει, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, για την πάταξη του παρεμπορίου που έχει γονατίσει τους έλληνες καταστηματάρχες.


Σχολιάστε εδώ