«Αποτυπώματα» ελπίδας και ανθρωπιάς…

Μεγάλη επιτυχία γνώρισαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα εγκαίνια της έκθεσης «Αποτυπώματα» 2011, πρωτοβουλία του ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ. Παρουσία του γενικού γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννη Λιβανού, πάνω από 1.000 μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου για να τιμήσουν και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια 1.600 παιδιών, από 64 κοινωνικούς φορείς και σχολεία, που ζωγράφισαν μαζί τα έργα της έκθεσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20/5 και είναι αφιερωμένη στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Μουσείου Βορρέ κ. Ίων Βορρές, ο διευθυντής του μουσείου κ. Γιώργος Βορρές, η πρόεδρος του ΣΚΕΠ κ. Αθηνά Κρητικού-Γεννηματά, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο πρώην βουλευτής Απόστολος Σταύρου και πολλοί άλλοι.
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008, με στόχο:
3 Να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων
και ταυτόχρονα
3 Να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
• 50 ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, η έκθεση παρουσιάζει δημιουργίες παιδιών και νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διανοητική υστέρηση σε συνεργασία με μαθητές γενικής εκπαίδευσης και φοιτητές.
Η ζωγραφική λειτουργεί λυτρωτικά ως μέσο επικοινωνίας. Ζωγραφίζοντας όλα μαζί, χωρίς διακρίσεις, τα παιδιά προσεγγίζουν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν πως η διαφορετικότητα είναι κοινός παρονομαστής για όλους, χωρίς να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων.
Όλα τα έσοδα της πώλησης των έργων διατίθενται αποκλειστικά στα ειδικά σχολεία και στους κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν.


Σχολιάστε εδώ