Έδωσε ελπίδα – Κέρδισε τον κόσμο

Υπάρχει φως…
Η ελπίδα δεν πέθανε. Είναι εδώ…
Υπάρχει άλλος δρόμος, ρεαλιστικός, που οδηγεί μακριά από την καταστροφή και το παγόβουνο… Αυτή ήταν προχθές στο Ζάππειο η μεγάλη προσφορά του Σαμαρά. Ότι μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε…
Κέρδισε τον κόσμο ο Αντώνης! Μίλησε στην καρδιά. Στην ψυχή του κάθε πολίτη. Σ’ όποιον χώρο κι αν ανήκει. Πολιτικά και οικονομικά. Αγκάλιασε τα «περήφανα γηρατειά» του Ανδρέα που ο γιος του τα έβαλε στην άκρη, τους πήρε την αξιοπρέπεια.
Ένας άλλος Σαμαράς ήταν το πρωί της Πέμπτης. Αποφαστικός, μετρημένος, με κοφτό λόγο, προτάσεις που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει. Να μην τον αγγίζουν. Να γυρίσει το πρόσωπο. Κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο. Γιατί δίνουν λύσεις. Και οδηγούν στην αναστροφή. Σε μια άλλη πορεία απ’ αυτήν που μέσα σε 19 μήνες τα έκανε όλα χειρότερα και βύθισε τη χώρα σε κατάθλιψη και απόγνωση.
Ξεκαθάρισε προς κάθε πλευρά ο Σαμαράς. Μέσα κι έξω: Δεν παραδίνομαι. Συναίνεση στο έγκλημα δεν δίνω. Υπάρχει λύση που θα μας βγάλει απέναντι. Και όποιος θέλει ακολουθεί… Προσχωρεί… Προσφέρει τη συναίνεσή του.


Σχολιάστε εδώ