Xαμός στην ΚΕΔΚΕ

Ακόμα και οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ αγανάκτησαν με την τακτική των τριών «δελφίνων» που προσπαθούν με… νύχια και με δόντια να πάρουν την προεδρία της ΚΕΔΚΕ. Πρόκειται για τους δημάρχους Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, οι οποίοι προκειμένου να μην «κοντράρουν» την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών για να του αποσπάσουν το «χρίσμα» του υποψήφιου προέδρου, «φρέναραν» κάθε διαδικασία αποδοκιμασίας και διεκδίκησης και απέτρεψαν δυναμικές αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα (κυρίως τα οικονομικά) που τους έχει συσσωρεύσει η τακτική της κυβέρνησης με την ολοένα αυξανόμενη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.
Ωστόσο, αν και δεν αποφασίστηκαν δυναμικές αντιδράσεις πλην της συμμετοχής στην απεργία της 11ης Μαΐου, ορισμένα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ τα… έψαλαν στον Ραγκούση, καταγγέλλοντάς τον για δογματισμό και υπέρμετρο εγωισμό!
Επίσης έγιναν πολλές παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και συμφωνήθηκε να τεθούν υπ’ όψιν του υπουργείου Εσωτερικών και να μην προχωρήσει τίποτα αν δεν υπάρξει κι άλλη διαβούλευση. Το βάρος της συζήτησης και των θέσεων των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ στα θέματα αυτά σήκωσε κυρίως ο Γ. Μαστοράκος.
Επίσης το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ απέρριψε το νομοσχέδιο της Μιλένας Αποστολάκη για τα αδέσποτα ζώα και την καταγγέλλει γιατί πριν από την κατάρτισή του δεν πήρε τη γνώμη κανενός οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε του μοναδικού διαδημοτικού φορέα προστασίας των αδέσποτων, που είναι ο ΔΙΚΕΠΑΖ. Ζητήθηκε να γίνει συνάντηση με τη Μιλένα Αποστολάκη και να τεθούν συγκεκριμένες αλλαγές. Εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ Γ. Κοτρωνιός, ενώ είχε κληθεί και μίλησε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ (στον οποίο υπάγεται και το ΔΙΚΕΠΑΖ) Γρηγ. Γουρδομιχάλης.


Σχολιάστε εδώ