Φωτιές έχει ανάψει ο νέος δήμαρχος Ιθάκης

Τι συμβαίνει με τον νέο δήμαρχο Ιθάκης κ. Γιάννη Κασσιανό; Στο νησί έχει ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος για εκκρεμότητες που, όπως λένε, έχει με τη Δικαιοσύνη και για το ότι υπάρχει σε βάρος του καταδικαστική απόφαση και έχει πρόβλημα με το ποινικό μητρώο του. Όπως ισχυρίζονται, η υπεύθυνη δήλωση ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, που έθεσε για να ανακηρυχθεί η υποψηφιότητά του, ότι δεν έχει κώλυμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οι καταγγελίες αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας και έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα ο Εισαγγελέας Κεφαλονιάς, όπως γράφτηκε. Μέχρι στιγμής ο περιφερειάρχης Ιονίου κ. Σπύρου δεν έχει πάρει θέση, παρότι έχουν τεθεί υπ’ όψιν του οι καταγγελίες. Μεταξύ των οποίων είναι και φορολογικές εκκρεμότητες, για το ίδιο πρόσωπο, που ήταν διαχειριστής εταιρείας ΕΠΕ και η οφειλή του μαζί με το πρόστιμο φθάνει στα 8.840,855 ευρώ! Μήπως πρέπει να δώσει εντολή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή να κάνει κάποια έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών και, αν έχει ευθύνες ο δήμαρχος, να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπουν οι νόμοι;
Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλούν και οι αυθαίρετες αποφάσεις που παίρνει ο κ. Κασσιανός, χωρίς να έχουν την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, όπως η ανάθεση μελέτης για το Κτηματολόγιο, καθώς και για τη Δημοτική Πινακοθήκη και τη Βιβλιοθήκη.


Σχολιάστε εδώ