ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει «πορεία προς τον λαό» με ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για την αναδιάταξη της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας. Περιοδείες που θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Ιουνίου, καθώς στη Λ. Συγγρού θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού δεν αποκλείουν οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο να δρομολογήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον όλων στη ΝΔ είναι στραμμένο στην εκδήλωση της 12ης Μαΐου, όπου ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος, υπό το φως των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η παταγώδης αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής που επέβαλε το περιβόητο Μνημόνιο. Θα πρόκειται για ένα «νέο συμβόλαιο» με τον λαό, τονίζουν παράγοντες του κόμματος και εκτιμούν ότι θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση ώστε η ΝΔ να καταστεί εκ νέου κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά επισημαίνουν ότι όλες οι προτάσεις θα είναι σαφείς, υλοποιήσιμες και πλήρως κοστολογημένες, ενώ θα δοθεί έμφαση στο ζήτημα της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό θα προταθούν μια σειρά μέτρων όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ο συμψηφισμός οφειλών κράτους-επιχειρήσεων, η παροχή κινήτρων (έκδοση ευρωομολόγου) για την προώθηση έργων υποδομής στην περιφέρεια, το «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων (η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να τις αυξήσει), η καθιέρωση νέου πλαισίου για το ΕΣΠΑ για την επιτάχυνση των επενδύσεων, η επιδότηση των στεγαστικών δανείων κ.ά. Με την υλοποίηση των μέτρων αυτών εκτιμάται ότι θα υπάρξει ανάκαμψη και ανακοπή της ανοδικής τάσης της ανεργίας στη χώρα μας.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει «μέτρα ανακούφισης» για κατηγορίες πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο από τις πολιτικές «άγριας λιτότητας» που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η αποκατάσταση μέρους ή καθʼ ολοκληρίαν των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων που περικόπηκαν τον τελευταίο χρόνο. Αντιλαμβανόμενος ότι στο σημείο αυτό ελλοχεύει ο κίνδυνος με τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας να κατηγορηθεί για «ανέξοδο λαϊκισμό» και «παροχολογία», ο πρόεδρος της ΝΔ θα κρατήσει χαμηλούς τόνους, ενώ, όπως σημειώνεται, θα εξηγήσει επακριβώς από πού θα προέλθουν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου. Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι θα αναφερθεί σε συγκεκριμένα ακίνητα.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ο κ. Σαμαράς θα ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, θα ζητήσει αλλαγή των βασικών όρων του Μνημονίου, κάτι που θα τονίσει και προς τους επικεφαλής της «τρόικας». Σημειώνεται ότι στο επιτελείο του αποδίδουν μεγάλη σημασία στην απήχηση που θα έχουν οι προτάσεις και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι καθώς η κυβέρνηση «καταρρέει», πολύ σύντομα η ΝΔ θα προηγηθεί στις δημοσκοπήσεις.


Σχολιάστε εδώ