στα ενδότερα των ομάδων

=Όταν αποκάλυψε ο διπλανός την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της Βουλής να αποβληθούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις για να παταχθεί η βία στα γήπεδα, αρκετοί έσπευσαν να χαμογελάσουν ειρωνικά. Μετά τα όργια στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ η κοινή γνώμη τάχθηκε υπέρ της λήψης του μέτρου.
=Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι υγιείς φίλαθλοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα τα αθλήματα, γυρίζουν την πλάτη τους επειδή δεν θέλουν να διακινδυνεύουν όποτε το κάνουν κέφι 100-200 κάφροι σε κάθε ομάδα.
=Κάποιοι στρατοί, που λειτουργούν με τη λογική της αλεπούς, προσπαθούν να απαξιώσουν το ποδόσφαιρο για να μπορούν να ελέγχουν τις ομάδες και να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
=Ολόκληρες επιχειρήσεις έχουν στήσει άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «οργανωμένοι οπαδοί». Μέχρι και την προστασία μαγαζιών αναλαμβάνουν.
=Γιʼ αυτό, άλλωστε, προκλήθηκε η μεγάλη βεντέτα ανάμεσα σε κάποιους οπαδούς της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Οι δεύτεροι πήγαν και χτύπησαν κάποιες δουλειές των πρώτων.
=Έτσι έφτασαν στο σημείο να συγκρούονται ακόμα και μέρες που εργάζονταν ως σεκιουριτάδες, όπως έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη συναυλία των U2. Όπου βρίσκουν, δηλαδή, ευκαιρία πλακώνονται και επειδή τις μέρες των αγώνων μπορούν να αυξάνουν τις δυνάμεις τους μέσα από τη στράτευση εξαγριωμένων πιτσιρικάδων, επιχειρούν να λύσουν τότε τις διαφορές τους.
=Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει. Ο αθλητισμός παράγει ήθος και πολιτισμό. Άρα δεν μπορούν κάποιοι ανεγκέφαλοι να βγάζουν τα άγρια, πολλές φορές και δολοφονικά, ένστικτά τους στα γήπεδα και να διώχνουν όλους εμάς που εξακολουθούμε να αγαπάμε το ποδόσφαιρο.
=Η Πολιτεία, βέβαια, έδωσε μία τελευταία ευκαιρία στους παράγοντες να πάρουν τα δικά τους μέτρα και να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους χούλιγκαν. Αλλά δεν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα.
=Τα πλέι οφ, πάντως, θα αρχίσουν κανονικά. Το ερώτημα είναι εάν θα ολοκληρωθούν και από κει και πέρα ποιοι θα τιμωρηθούν.
=Διότι η επιβολή κυρώσεων θέλει τόλμη. Που στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν υπάρχει.
=Γιʼ αυτό όποιος καλείται να πληρώσει το τίμημα που προβλέπουν νόμοι ή κανονισμοί, καταφεύγει στη γνωστή συνταγή. Βγάζει τους οπαδούς του στον δρόμο και αρχίζουν τα έκτροπα, ώστε μέσω των πιέσεων να αλλάξουν οι αποφάσεις.
=Έτσι είχαμε πορείες στη Θεσσαλονίκη από τους οπαδούς του Ηρακλή με εκτεταμένα επεισόδια, αλλά και στο Ηράκλειο από τους φίλους του ΟΦΗ. Οι τελευταίοι μάλιστα προανήγγειλαν ότι θα κλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο.
=Είπαμε ότι σε αυτήν τη χώρα όποιος θέλει μπορεί να βγει στους δρόμους και να μπλοκάρει τη ζωή των συμπολιτών του. Αρκεί, βέβαια, να φέρει μαζί του ένα λάβαρο για να δώσει αθλητικοϊδεολογική ταυτότητα στις ενέργειές του!
=Μόνο στην Τρίπολη απέφυγαν τις κορώνες και τις διεργασίες για να αποτρέψουν τον υποβιβασμό του Αστέρα. Η τακτική τους φαίνεται να δικαιώνεται και οι Αρκάδες κάνουν τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου με τη σιγουριά ότι θα αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα.
Κάποιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι στην Τρίπολη έχουν ετοιμάσει κι ένα μεγάλο κόλπο. Όπως λένε, εάν τους κάτσει, τότε θα κάνουν όλη την πιάτσα να παραμιλάει!
=Η επανεμφάνιση του Αλ Σαμάρι στο προσκήνιο του ΠΑΟΚ έβαλε σε σκέψεις τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Έστω κι αν αρκετοί είναι εκείνοι που διαδίδουν στη Θεσσαλονίκη ότι ο Άραβας βολεύει τη δεδομένη χρονική στιγμή τον πρόεδρο του «Δικέφαλου του Βορρά» διότι δίνει όραμα στον κόσμο.
=Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, υποστηρίζουν ότι οι οπαδοί θα δείξουν σύνεση ακόμα κι αν τα αποτελέσματα στα πλέι οφ δεν είναι τα επιθυμητά, απλώς και μόνο για να μην προγκήξουν τους επίδοξους επενδυτές.
=Με τον Σκόρδα έχει ταχθεί στον Άρη και ο Νικήτας Ματθαίου. Αλλά φαίνεται για άλλη μία φορά ότι την ύστατη ώρα ο Γιάννης Κόντης κατάφερε και έφερε τους πάντες στην πλευρά του και εξασφάλισε την παραμονή του στους «κίτρινους».
=Η παραμονή του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση του Φορτούνη; Το βέβαιο είναι ότι στον Ολυμπιακό θέλουν τον νεαρό διεθνή μέσο, αλλά διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να μπουν σε πλειστηριασμό.
=Το ίδιο μαντάτο έφτασε και στον Πέτρο Θεοδωρίδη. Αλλά ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού βλέπει προς το εξωτερικό για τον Ανάκογλου και περιμένει να δει τι θα συμβεί στον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια για να δρομολογήσει τις εξελίξεις και στο θέμα του Γεωργιάδη, για τον οποίο ενδιαφέρεται μόνο η ΑΕΚ.
=Περιζήτητοι έχουν γίνει οι παίκτες του Ηρακλή από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο υποβιβασμός στη Φούτμπολ Λιγκ. Όλοι οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να μείνουν ελεύθεροι και στον «Γηραιό» τρέμουν τη συγκεκριμένη προοπτική, διότι έτσι θα στερηθούν κάποια έσοδα από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονταν στο στόχαστρο άλλων ομάδων.


Σχολιάστε εδώ