Π. Παυλόπουλος: Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα τα πάρουν όλα οι δανειστές μας!

Σημειώνεται ότι με την τροπολογία αυτή προβλέπεται ότι τα έσοδα απʼ τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση δημόσιας περιουσίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Ο Πρ. Παυλόπουλος, σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Οφείλω να εκθέσω την άποψη ότι το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα έρχεται στη Βουλή με τροπολογία και διότι, έτσι, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θʼ αποφύγει ενδεχόμενη επισήμανση αντισυνταγματικότητάς της από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, δεδομένου ότι, όπως ήδη διευκρινίστηκε, η όλη τροπολογία στηρίζεται στην αντισυνταγματική Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 8/5/2010.

Από τον συνδυασμό των ρυθμίσεων αυτών προκύπτουν δύο, επιπλέον, επώδυνα για τον τόπο και τον λαό μας απροκάλυπτα ψεύδη, προερχόμενα από τον πρωθυπουργό του “λεφτά υπάρχουν”. Το πρώτο συνίσταται στο ότι έχει δεσμευθεί, “μνημονιακώς”, για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του τον περασμένο Φεβρουάριο, και μάλιστα με την “υπόσχεση” ότι θα απαγορεύσει ακόμη και συνταγματικώς τέτοια εκποίηση! Και το δεύτερο αφορά τη διάψευση των ισχυρισμών του, επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι το πακέτο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ είναι απόφαση της κυβέρνησής του και όχι απαίτηση της “τρόικας”.
Ειδικώς ως προς το δεύτερο αυτό ψέμα, η προαναφερόμενη τροπολογία επιβεβαιώνει, με τρόπο εκκωφαντικό, ότι όχι μόνο το πακέτο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ υιοθετείται, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες –γιʼ αυτό και η όλη του αοριστία και προχειρότητα– σʼ εκπλήρωση των λεόντειων όρων του Μνημονίου. Αλλά, επιπροσθέτως, εφεξής όλοι οι πόροι του θηριώδους –και προφανώς ανέφικτου– αυτού πακέτου αποκρατικοποιήσεων προορίζονται αποκλειστικώς για την αποπληρωμή των μνημονιακών δανειακών μας υποχρεώσεων».


Σχολιάστε εδώ