Ο Λοβέρδος έχει τις λύσεις για έξωση της βίας από τα γήπεδα

Αυτό τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα στο Mega, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που ξεκαθάρισε ότι δεν μιλά ως πολιτικός αλλά ως φίλαθλος.

Όπως είπε, θα πρέπει κατʼ αρχήν να υπάρχουν αυστηρές ποινές που να εφαρμόζονται. Όταν πέφτει αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας θα διακόπτεται. Σε περίπτωση υποτροπής, η ομάδα της οποίας οι οπαδοί πέταξαν τα αντικείμενα, θα αποβάλλεται από τη διοργάνωση, είτε είναι Πρωτάθλημα είτε Κύπελλο είτε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Επιπλέον, όπως είπε ο Α. Λοβέρδος, μια διοργάνωση, ένα Πρωτάθλημα, θα πρέπει να ξεκινήσει με ξένους διαιτητές. Οι Έλληνες μπορεί να είναι άριστοι, αλλά σʼ αυτούς τα φορτώνουν όλα. Ο κόσμος είναι προστατευμένος και δεν βγάζουμε άκρη. Να αρχίσει ένα Πρωτάθλημα με ξένους διαιτητές κι αν έχει «στρώσει» σε κάποιο διάστημα, να βάλουμε πάλι τους Έλληνες.

Πώς μπαίνουν τα βεγγαλικά στα γήπεδα

Τελικά είναι γνωστός ο τρόπος που μπαίνουν τα βεγγαλικά στα γήπεδα. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, από πέρυσι είχε αναφέρει πως τα βεγγαλικά κάποιοι τα βάζουν στα γήπεδα λίγες μέρες πριν από τον επίμαχο αγώνα και την ημέρα του αγώνα τα… μοιράζουν με την ησυχία τους στους θεατές, ενώ η Αστυνομία ψάχνει αυτούς που μπαίνουν στο γήπεδο μήπως και κρατάνε κάτι επάνω τους!

Όμως η ανακοίνωση αυτή πέρασε απαρατήρητη από τους αρμόδιους και στον τελικό του Κυπέλλου το ΟΑΚΑ έγινε… Φουκοσίμα! Χιλιάδες βεγγαλικά και κροτίδες δημιουργούν την εικόνα του χάους που όλοι είδαμε.

Σε φετινή της ανακοίνωση η Ένωση υπενθυμίζει αυτό που κατήγγειλε πέρυσι και επισημαίνει ότι στον τελικό του Κυπέλλου «άτομα άγνωστης ιδιότητας μοίραζαν από σακούλες βεγγαλικά εντός του σταδίου, ενώ η Αστυνομία έξω “μαχόταν” με τους υποτιθέμενους φιλάθλους».

«Από τις κάμερες φαίνονται αυτοί που μοίραζαν τα βεγγαλικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφού όμως φαίνονται, γιατί δεν συλλαμβάνονται; Αφού γνώριζαν οι αρμόδιοι από πέρυσι ότι πριν από τον αγώνα μπαίνουν οι κροτίδες στα γήπεδα, γιατί δεν παραφύλαξαν για να συλλάβουν εκείνους που θα πήγαιναν να τις κρύψουν μέσα στο γήπεδο;

Αν υπήρχαν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, δεν θα υπήρχαν αυτές οι σκηνές στα γήπεδα. Οπότε, τι ψάχνουμε να βρούμε;


Σχολιάστε εδώ