Μέχρι το τέρμα θα το τραβήξει ο Μεϊμαράκης

Την ίδια στιγμή αίσθηση και ποικίλα ερωτήματα έχει προκαλέσει η στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος μετά τις πρώτες «αψιμαχίες» προσπάθησε να κλείσει άρον άρον το ζήτημα. Απέφυγε ως εκ τούτου να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο πρώην υπουργός προκαλώντας τον να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Γεγονός ασυνήθιστο για τον κ. Καρατζαφέρη, που αναπόφευκτα ενίσχυσε τη θεωρία ορισμένων ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει στη διάθεσή του «επιβαρυντικά στοιχεία», πέρα δηλαδή από τις καταγγελίες για την επιμονή των βουλευτών του ΛΑΟΣ ως προς την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων. Είναι γεγονός ότι η «έκρηξη» του πρώην υπουργού και οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε στο «επεισόδιο» με τον Ιωάννη Κοραντή ξένισαν αρκετούς, ωστόσο ο ίδιος, παρά την κριτική που δέχτηκε, ακόμη και από βουλευτές της ΝΔ, δηλώνει αμετακίνητος και… αμετανόητος! «Όταν κάποιος προσπαθεί να σε στείλει στην Προανακριτική με συκοφαντίες και λάσπη, δεν τον αντιμετωπίζεις με το γάντι» επισημαίνει στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του, προσθέτει δε ότι «πολλοί αποφεύγουν να συγκρουστούν με τον Καρατζαφέρη, είτε γιατί φοβούνται είτε διότι, όπως λένε, δεν θέλουν να πέσουν στο επίπεδό του. Έτσι εκείνος έχει πάρει αέρα και λέει ό,τι θέλει», τονίζει και δεν κρύβει την οργή του.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης επέλεξε να επιτεθεί με τον γνωστό τρόπο στον Ι. Κοραντή και όχι σε κάποιον από τους άλλους βουλευτές του ΛΑΟΣ. Η εξήγηση που έδωσε ο ίδιος, ότι δηλαδή τον χαιρέτησε ειρωνικά στη Βουλή, δεν είναι ιδιαίτερα πειστική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχαν φθάσει στον πρώην υπουργό φήμες, προερχόμενες από τον ΛΑΟΣ, ότι ο Γ. Καρατζαφέρης έχει στη διάθεσή του στοιχεία που τον αφορούν και προέρχονται από την περίοδο που ο κ. Κοραντής ήταν διοικητής της ΕΥΠ. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν από καμιά πλευρά, όπως ήταν φυσικό, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη η επισήμανση του κ. Μεϊμαράκη για το πρωτοφανές του γεγονός ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών διορίζεται βουλευτής (Επικρατείας) ενός κόμματος. Η σχετική φημολογία έχει διατρέξει όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία και προκαλεί ζημιά στον ΛΑΟΣ, αλλά και προσωπικά στον κ. Καρατζαφέρη. Μάλιστα όταν ο τελευταίος ρωτήθηκε «αν έχει κασέτες εναντίον του Μεϊμαράκη που του έδωσε ο Κοραντής από την ΕΥΠ», έδειξε να ενοχλείται πέραν του δέοντος. «Εγώ μʼ αυτόν τον κύριο δεν θα ασχοληθώ» ήταν η απάντησή του, αποφεύγοντας πάντως να απαντήσει στην ουσία της ερώτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της πενταετίας 2004-09, κυρίως τον τελευταίο χρόνο, στελέχη της ΝΔ διαπίστωσαν αρκετές φορές ότι πράγματα που συζητούνταν ή αποφασίζονταν σε πολύ κλειστές συσκέψεις, λίγο αργότερα τα γνώριζε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Το γεγονός τούς είχε παραξενέψει, καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τις διαρροές. Όταν στη συνέχεια είδαν τον κ. Κοραντή να προσχωρεί στον ΛΑΟΣ, κατέληξαν σε πολλούς και διάφορους συνειρμούς.

Σε πολιτικό επίπεδο εκτιμάται ότι η κόντρα Μεϊμαράκη-Καρατζαφέρη αναμένεται ότι θα πλήξει τον ΛΑΟΣ, καθώς με τις καταγγελίες του ο πρώτος ανέδειξε μια άλλη πτυχή της πολυσχιδούς δραστηριότητας του κ. Καρατζαφέρη. Πόσω μάλλον που, όπως κυκλοφορεί, αν προκληθεί εκ νέου, έχει να πει πολύ περισσότερα για τις επισκέψεις του προέδρου του ΛΑΟΣ στο Πεντάγωνο όταν εκείνος ήταν υπουργός Άμυνας.

Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, παρά το προσωρινό «μούδιασμα» από τις σκληρές (πρωτοφανείς) εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, εκτιμούν ότι η κόντρα θα ευνοήσει τη ΝΔ, ενώ αρκετοί βουλευτές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «επιτέλους βρέθηκε ένας να συγκρουστεί με τον Καρατζαφέρη» και να τον υποχρεώσει, να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια του»! Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κλίμα αυτό ήταν κι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο κ. Μεϊμαράκης.


Σχολιάστε εδώ