Κόντρα Πάγκαλου με ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ

Όπως θα θυμάστε, σας είχαμε παρουσιάσει πριν από έναν σχεδόν μήνα τις αφίσες της ΔΑΠ που ασκούσαν κριτική σε κυβερνητικούς (Πάγκαλο, Λοβέρδο, Παπακωνσταντίνου, αλλά όχι Διαμαντοπούλου) με τον εύστοχο εικαστικά τρόπο της… φίμωσης μέσω ταινίας! Σκοπός, φυσικά, των ΔΑΠιτών ήταν να προκαλέσουν, οπότε κυκλοφόρησαν τις αφίσες αυτές με ύφος «καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε» προς τους κυβερνητικούς. Οι αφίσες κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο (δεν τις είδαμε σε σχολές), αναπαράχθηκαν από πολλά ιστολόγια και ιστοσελίδες και λειτούργησαν ως πρόβα τζενεράλε της εκλογικής καμπάνιας της ΔΑΠ. Και ξαφνικά, εκεί που φαινόταν να έχουν ολοκληρώσει τον επικοινωνιακό τους κύκλο, εξεμάνη ο απρόβλεπτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Με αφορμή μια συνέντευξη Τύπου της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κυρίως για τις φοιτητικές εκλογές, ο Θόδωρος Πάγκαλος ανακάλυψε ότι θίγεται από την αφίσα που τον αφορά! Έστειλε λοιπόν την Τρίτη επιστολή και εξέδωσε μια αιχμηρότατη και ειρωνική επίσημη ανακοίνωση. Σε αυτήν, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Στράτο Γρομπανόπουλο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα, συγχαίρει, ειρωνικά φυσικά, τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ διότι τον… φιμώνουν, με γαλάζια πλαστική ταινία, σε έναν κατεξοχήν χώρο ελεύθερης διατύπωσης ιδεών και απόψεων, όπως το πανεπιστήμιο. Συνεχίζοντας ειρωνικά, ο Θόδωρος Πάγκαλος συγχαίρει τους ΔΑΠίτες για το χιούμορ τους, διότι ενόσω προωθούν την ελεύθερη έκφραση των απόψεων και τη συμμετοχή στα κοινά, ταυτίζονται με τη διά της βίας φίμωση όλων όσοι διατυπώνουν απόψεις, με τις οποίες δεν συμφωνούν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίζοντας την ειρωνεία, ανέφερε ότι η πνευματική και πολιτική παραγωγή των γαλάζιων τον γεμίζει «ελπίδες» για το μέλλον της χώρας, βάζοντας φυσικά τη λέξη ελπίδες σε εισαγωγικά. Η κορύφωση της αιχμηρής επιστολής Πάγκαλου έρχεται στις τελευταίες δύο γραμμές. Εκεί κατηγορεί τους γαλάζιους ότι η παραγωγή τους προεξοφλεί την ενίσχυση κάποιου κόμματος, το οποίο, όμως, δεν θα είναι «η κακομοίρα η ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά» όπως λέει, αλλά ο εθνικοσοσιαλιστικός χώρος! Και μάλιστα προσθέτει ότι σε αυτόν ανήκουν οι γαλάζιοι χωρίς να το γνωρίζουν!
Η απάντηση της ΔΑΠ
Τα στελέχη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αιφνιδιάστηκαν από την επιστολή-ανακοίνωση του Θόδωρου Πάγκαλου, καθώς δεν περίμεναν έναν μήνα μετά την πρωτοβουλία τους να ασχοληθεί κάποιος από τους πολιτικούς που περιποιήθηκαν. Ωστόσο η απάντηση ήρθε μέσα στην επόμενη μέρα, πάλι με αφίσα. Σε αυτήν μάλιστα ζήτησαν συγγνώμη από τον Θόδωρο Πάγκαλο, και έβαλαν φωτογραφία τους με το «γαλάζιο φίμωτρο» να έχει βγει και να βρίσκεται δίπλα στον αντιπρόεδρο! Ο λόγος; Οι ΔΑΠίτες δημιούργησαν ένα εικαστικό όπου υπενθυμίζουν πολλές δηλώσεις Πάγκαλου (Ύμια, αγωνιστές του 1821, αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση Σημίτη, δημόσιοι υπάλληλοι στο ΠΑΣΟΚ, αντιπαραγωγικά σώματα Ασφαλείας, «μαζί τα φάγαμε»), προσθέτοντας τη λεζάντα: «Έχετε δίκιο κύριε αντιπρόεδρε. Αυτά τα πράγματα πρέπει και να λέγονται και να ακούγονται. Μας συγχωρείτε». Και με ένα έξυπνο σχόλιο πρόσθεσαν δίπλα στο σήμα τους ότι τη δική τους απάντηση θα τη δώσουν στις 18 Μαΐου.
Οι αντιδράσεις
Μετά το πρώτο μούδιασμα, επειδή δεν το περίμεναν, οι γαλάζιοι σχεδόν άνοιγαν σαμπάνιες! Δεν είναι λίγο να σε στοχοποιεί ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος με τις δηλώσεις του έχει γίνει «κόκκινο πανί» για εκατομμύρια συμπολίτες μας. Οπότε έψαξαν και βρήκαν μια έξυπνη απάντηση και με δυσκολία κρατούσαν τα χαμόγελα. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει ορθολογικά γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε την αφίσα μιας φοιτητικής παράταξης. Από όσα ψάξαμε αυτές τις ημέρες, δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, ακόμη και σε έντονες εποχές κόντρας κυβέρνησης – φοιτητικού κινήματος. Επιπλέον ουδείς κατάλαβε γιατί ο Θόδωρος Πάγκαλος επέλεξε να «επιτεθεί» έναν μήνα μετά την κυκλοφορία της αφίσας, δίνοντας νέο νόημα σε μια ολοκληρωμένη, επικοινωνιακά, γαλάζια κίνηση. Και τέλος πολλοί πράσινοι σύντροφοι απορούσαν γιατί δεν προειδοποίησε κάποιος τον Θόδωρο Πάγκαλο ότι οι γαλάζιοι θα απαντούσαν με έναν πιο έξυπνο και διαφορετικό τρόπο από μια απλή ανακοίνωση. Εντύπωση επίσης προκάλεσε ότι στην επιστολή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται θιγμένος μόνο για την αφίσα που απεικονίζει τον ίδιο, ενώ στις άλλες δύο (Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος) δεν αναφέρεται καθόλου. Από πλευράς Ιπποκράτους η απάντηση σε σχετική συζήτηση για την ενέργεια του αντιπροέδρου είναι «ουδέν σχόλιο», τονίζουν όμως ότι η επίθεση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν άδικη και ανήθικη. Σημείωσαν όμως ότι δεν είχαν δώσει σημασία στις αφίσες της ΔΑΠ, καθώς δεν τις είχαν δει κολλημένες στις σχολές!

***

Δωρεάν εκπτωτική κάρτα νέων

Μια πολύ χρήσιμη προσφορά για δέκα χιλιάδες νέους της χώρας, ιδίως ανέργους, ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη. Συγκεκριμένα η εκπτωτική «ευρωπαϊκή κάρτα νέων» που σε πολλές χώρες είναι διαδεδομένη, αλλά όχι και στη χώρα μας μέχρι τώρα, θα διανέμεται πλέον δωρεάν, ξεκινώντας από αύριο! Είναι μια πολύ σωστή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, από την οποία μπορούν να επωφεληθούν χιλιάδες νέοι με πολλά χρήματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος για το κράτος. Πρόκειται για τη δωρεάν διάθεση 10.000 εκπτωτικών καρτών, οι οποίες απευθύνονται σε νέους 13 – 30 ετών (μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι). Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λπ. Μόνο το 2010, οχτακόσιες (800) νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας, δίνοντας έμφαση στις καθημερινές ανάγκες των νέων, την κατάρτισή τους και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Οι κάρτες θα διανεμηθούν δωρεάν με προτεραιότητα στους άνεργους νέους (κατόχους κάρτας ΟΑΕΔ). Το πρόγραμμα διαχειρίζονται εδώ και τρία χρόνια η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (του υπουργείου Εργασίας πλέον) και το Ινστιτούτο Νεολαίας (του υπουργείου Παιδείας). Αξίζει να σημειώσουμε όμως τις δύο βασικές αλλαγές: Για πρώτη φορά δίνονται οι κάρτες χωρίς συνδρομή σε νεαρούς δικαιούχους και για πρώτη φορά το όριο ηλικίας ανεβαίνει στα 30 έτη από τα 26 που ήταν παλαιότερα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.europeanyouthcard.gr

***

Κινητικότητα
στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ
Διήμερο έντονης δραστηριότητας των στελεχών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο. Για το Σάββατο είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας της πράσινης νεολαίας. Σημειώνουμε ότι η συνεδρίαση αυτή είχε αναβληθεί μέχρι τώρα πολλές φορές κυρίως για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι γίνεται πολύ κοντά στις φοιτητικές εκλογές και, μοιραία, λόγω αλληλεγγύης και σκοπιμότητας, πολλές φωνές που θα ήθελαν να τοποθετηθούν για τα θέματα Παιδείας και Οικονομίας μάλλον θα ηρεμήσουν. Ωστόσο είναι προφανές ότι θα υπάρξει κείμενο εκτίμησης της πολιτικής επικαιρότητας, το οποίο αναμένουμε με ενδιαφέρον, καθόσον αποτελεί θέμα συζήτησης και η διαφάνεια είναι επιλογή των πράσινων, όπως μας λένε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεύτερο θέμα συζήτσηης είναι η δρομολόγηση των εσωτερικών διαδικασιών στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, υπό το πρίσμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη… Οι πράσινοι νεολαίοι ελπίζουν ότι η συνδιάσκεψη του Κινήματος θα αποτελέσει την εκκίνηση και της δικής τους συνεδριακής και εκλογικής διαδικασίας, η οποία ίσως ολοκληρωθεί και μέσα στο έτος. Ωστόσο θέλουν να είναι έτοιμοι, οπότε θα σχεδιάσουν από τώρα έναν προσυνεδριακό διάλογο και την οργανωτική προετοιμασία για να είναι εφικτή η ανοιχτή εκλογική διαδικασία. Πέρα από αυτά όμως, ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι πράσινοι στην εκδήλωση που οργανώνουν την Κυριακή για στελέχη και μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το θέμα της εκδήλωσης είναι η απασχόληση των νέων, τα εργασιακά θέματα, η νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και μόνη ομιλήτρια η αγαπημένη των πράσινων παιδιών υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Η υπουργός θα αναπτύξει το σύνολο των δράσεων που ξεκινά η κυβέρνηση πάνω στα θέματα αυτά – και είναι πολλά, με βάση τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις του τελευταίου μήνα. Οι πράσινοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση αυτή, καθώς ευελπιστούν ότι τα στελέχη της νεολαίας μπορούν να καλλιεργήσουν ένα θετικό κλίμα για αυτά τα μέτρα στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, βέβαια, θα γίνει και συζήτηση των στελεχών με την υπουργό, απ’ όπου αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάτι ενδιαφέρον.

***

Η καμπάνια της ΔΑΠ

Όπως σας γράφαμε, η καμπάνια της ΔΑΠ ξεκίνησε «να τρέχει» από την προηγούμενη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα. Με σύνθημα «θα είμαι εκεί» οι γαλάζιοι δίνουν προσωπικό τόνο απευθυνόμενοι προς τον κάθε φοιτητή στην καμπάνια τους, εστιάζοντας στο βασικό θέμα της συμμετοχής. Άλλωστε βάση της καμπάνιας είναι η προσωπική ενασχόληση τόσο των στελεχών, μέσω της κινητοποίησης και της αναπαραγωγής της Πρότασης Παιδείας της ΔΑΠ, όσο και του κάθε μέλους και φοιτητή, μέσα κυρίως από διαδικτυακές εφαρμογές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο η καμπάνια θα έχει και άλλα καλούδια, όπως κάποιες «ιδιαίτερες» φωτογραφίες-κάρτες τύπου polaroid, που ετοιμάζουν, αλλά και τη μαζική διανομή ενός χρήσιμου ηλεκτρονικού gadget στους φοιτητές! Σε όλες τις σχολές οι γαλάζιοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο πράγματα: στην προβολή της Πρότασης Παιδείας, συνοπτικά ή αναλυτικά (ανάλογα με το κλίμα) και στη συμμετοχή των φοιτητών την ημέρα των εκλογών. Στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ενώ με εντολή του προέδρου της ΝΔ κινητοποιούνται και άλλα κεντρικά στελέχη του κόμματος για παρουσίες όπου ζητήσει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Και ακούμε ότι πρέπει να αναμένουμε ακόμη μία έκπληξη… Το κλίμα στην ηγεσία της οργάνωσης είναι πολύ αισιόδοξο, καθώς, όπως μας λένε, η απευθείας εικόνα που σχηματίζουν από όλη την Ελλάδα (στην οποία περιοδεύουν για πολλοστή φορά αυτές τις ημέρες) είναι ενθαρρυντική για τα γαλάζια ποσοστά! Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι τα γαλάζια αυθόρμητα «βιντεοκλιπάκια» με το σύνθημα «κολλημένος με τη ΔΑΠ», εκ των οποίων τα πρώτα δύο από τα συνολικά τέσσερα σας παρουσιάσαμε, έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά της ΔΑΠ ΝΔΦΚ σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά ο… Δαπ Νόρις έχει εξελιχθεί σε ατάκα των γαλάζιων συνδικαλιστών.

Οι κινήσεις των άλλων παρατάξεων
Η ΠΑΣΠ συνεχίζει τη δραστηριοποίησή της κυρίως σε επίπεδο σχολής και συνδικαλιστικό. Η αφίσα που έχει «πρασινίσει» τις σχολές αναφέρει ότι «οι αξίες μας θα ξαναχτίσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο: δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια, ισότητα, αλληλεγγύη, ειρήνη, ακαδημαϊκότητα, έρευνα για την κοινωνία». Η έμφαση στα πανεπιστήμια, σημειώνουμε, δίνεται κυρίως στη «διαφάνεια». Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, από την άλλη (ή παράλληλα, ανάλογα με την οπτική), επενδύει στη στάση της στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των αλλαγών στην εκπαίδευση, κυκλοφορώντας και αντίστοιχες αφίσες. Είναι ενδεικτικό του κλίματος, που έχουμε πολλάκις περιγράψει στην πράσινη παράταξη, ότι τέτοιες αφίσες περί αλλαγών δεν έχουν κυκλοφορήσει στα ΑΕΙ… Το ΜΑΣ και η ΚΝΕ μπαίνουν τις τελευταίες ημέρες δυνατά στο παιχνίδι των εκλογών, κυκλοφορώντας αφίσες που φέρουν παράλληλα τα διακριτικά του ΜΑΣ και της ΠΚΣ.

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Πάει για ρεκόρ
Αν και στα τέλη Ιουλίου συμπληρώνει τρία χρόνια στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Πανταζής σε λίγες ημέρες σπάει ένα ρεκόρ. Γίνεται ο δεύτερος μακροβιότερος γραμματέας στην ιστορία της πράσινης νεολαίας! Βασίλη Τόγια, μην ανησυχείς. Η πρωτιά σου δεν κινδυνεύει, λένε στην Ιπποκράτους. Ή, τουλάχιστον, αυτό ελπίζουν όλοι…
Πρωτιά
Έχει κατακτήσει όμως μια άλλη πρωτιά ο Κώστας Πανταζής. Είναι ο πρώτος γραμματέας στην ιστορία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που δεν έχει καταγγελθεί ενυπόγραφα από στελέχη της οργάνωσης για οτιδήποτε, κατά τη διάρκεια της θητείας του! Οι νεώτεροι σύντροφοι υποστηρίζουν ότι θα διατηρήσει την πρωτιά μέχρι τέλους. Ορισμένοι παλαιότεροι όμως αναφέρουν «μέχρι τώρα…»
Ορειβάτης
Σε συνέντευξη σε περιφερειακό κανάλι της Δυτικής Ελλάδας, ο επικεφαλής της πράσινης νεολαίας χρησιμοποίησε τα λόγια του Κώστα Λαλιώτη σε μια κρίσιμη ερώτηση. Σχετικά με τον αν θα είναι, έστω κάποτε, υποψήφιος βουλευτής στη Θεσπρωτία, αφού ανέφερε ότι έχει θεσμική θέση και δεν περιφέρεται ως πολιτευτής, σημείωσε με νόημα τη ρήση Λαλιώτη: «Όλοι οι ορειβάτες στοχεύουν στην κορυφή». Και δήλωσε ευθέως ορειβάτης!
Παρατήρηση
Έχουμε παρατηρήσει ότι τα τελευταία, πολλά, χρόνια ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν έχει συμμετάσχει σε εκδήλωση κάποιας ΠΑΣΠ. Ούτε της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κεντρικά, από όσα θυμόμαστε. Υπό το πρίσμα των «αυθόρμητων αντιδράσεών» του, όπως το θέμα με τις αφίσες της ΔΑΠ, λέτε η απουσία αυτή απλώς να έτυχε;
Ραντεβού
Κάποια στελέχη της ΠΑΣΠ θεωρούν τη 18η Μαΐου «ραντεβού με την Ιστορία». Υπερβολές. Και μάλιστα ενοχλητικές για κάποιους συντρόφους τους, καθώς η φράση είναι συνδεδεμένη με το Κίνημα…
Πρόταση νόμου
Πρόταση νόμου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, τα οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα. Θα τη μελετήσουμε και θα επανέλθουμε…
Κόντρες
Ωστόσο κόντρες βλέπουμε για το θέμα των ναρκωτικών, καθώς οξεία ανακοίνωση εξέδωσε και φέτος η ΚΝΕ για το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ. Σε αυτό «την πέφτει» φυσικά κυρίως στα αριστερά σχήματα που συζητούν ελαστικές λύσεις…
Υπερβολή
Έχει παραγίνει το κακό στις σχολές του κέντρου της Αθήνας με τη μετατροπή τους σε άσυλο παράνομου εμπορίου (κυρίως ΑΣΟΕΕ), καταφύγιο αστέγων το βράδυ (κυρίως κτίρια του Πανεπιστημίου Αθηνών) και της γνωστής διακίνησης ναρκωτικών στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Κάτι βελτιώνεται αυτές τις ημέρες λόγω της περιφρούρησης των παρατάξεων, αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο και για συναλλαγές ορισμένων…
Μνήμη Ι
Ο θάνατος του Λάκη Σάντα συγκίνησε πολλούς. Ανακοινώσεις εξέδωσαν μάλιστα η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και η Νεολαία ΣΥΝ. Ωστόσο οι περισσότεροι νεώτεροι δεν γνωρίζουν. Ωστόσο εκείνος, σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφερόταν πάντα στον ρόλο και τις ανάγκες των νέων παιδιών…
Παρατήρηση
Η κατάσταση με την παραβατικότητα ανηλίκων έχει εκτραχυνθεί. Με αφορμή τον θάνατο 16χρονης από αλκοόλ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να φτιάξει ειδική ομάδα για την προστασία ανηλίκων στην Κρήτη. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο εκεί, δεν λύνεται με αστυνομικές μεθόδους και οι νέοι δεν χρειάζονται «προστασία»…
Συνέπεια
Κάθε χρόνο η ΚΝΕ κάνει εκδηλώσεις για τα νέα ζευγάρια, τις ανάγκες και τις επιδιώξεις τους. Με συνέπεια το έκανε και φέτος…
Δόγμα
Πιστοί στο δόγμα «μόνο δύο πολιτικές» η ΚΝΕ και οι οργανώσεις της στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν ανακοίνωση, κατόπιν εορτής κυριολεκτικά, με την οποία δηλώνουν αντίθετοι στην υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Δεν είναι αντίθετοι όμως μόνο στην υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης, αλλά γενικά στον θεσμό. Λόγω ευρωπαϊκής πολιτικής και λόγω απόστασης από τις πραγματικές ανάγκες του λαού…
Αντιπαράθεση
Ο ευρωβουλευτής (και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ) Γιώργος Παπανικολάου εξέδωσε ανακοίνωση για την απορρόφηση κονδυλίων από το υπουργείο Παιδείας, με βάση ερώτηση που κατέθεσε σε επίτροπο της Κομισιόν. Το υπουργείο απάντησε ότι έχει λάθος στοιχεία, ότι ρώτησε λάθος άνθρωπο και ότι δεν κοίταξε καν τις ανακοινώσεις της αρμόδιας εθνικής αρχής. Επειδή η απάντηση ήταν έντονη, η κατάσταση εκτραχύνθηκε και αναμένουμε σύντομα νεώτερα…
Οδική ασφάλεια
Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την οδική ασφάλεια, με ομιλητή τον Άρη Σταθάκη και τη συμμετοχή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ. Χρηστική και χρήσιμη πρωτοβουλία, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων.
Άθληση
Με στόχο την άθληση και την κυκλοφορία στις γειτονιές της πόλης, η Νομαρχιακή Α1 της ΟΝΝΕΔ διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3on3 basketball στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου Άρεως. Μας προκαλεί να γεμίσουμε τα γήπεδα και να «μιλήσουμε στο γήπεδο»…
Πρόλαβαν!
Για πρώτη φορά, νομίζουμε, μια Τοπική της ΟΝΝΕΔ προλαβαίνει σε ανακοίνωση τα κεντρικά σε ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Για την επέτειο από τη δολοφονία των 4 συνανθρώπων μας στη Marfin της οδού Σταδίου, πρώτα έβγαλε ανακοίνωση η ΤΟ ΟΝΝΕΔ Αιγίου (!) και μετά η ΟΝΝΕΔ η ίδια!
Για τη Marfin
Πάντως, απ’ όσα είδαμε, η ΟΝΝΕΔ ήταν η μόνη πολιτική νεολαία που έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της επετείου των θλιβερών γεγονότων. Γιατί άραγε; Τόσο δυσκολεύονται οι υπόλοιποι; Παρά το ότι οι δολοφονημένοι ήταν νέοι; Ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΟΝΝΕΔ «Σταδίου 23» ήταν άχρωμος, αλλά η ανακοίνωση οξεία. Κάποιοι έπρεπε να μιλήσουν…
Μεγάλες αγάπες
Για έναν ακόμη λόγο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ μπήκαν στην καρδιά του Αντώνη Σαμαρά! Διότι επέλεξε να τους επιτεθεί ο Θόδωρος Πάγκαλος! Γιατί, για όσους δεν γνωρίζουν, η κόντρα Σαμαρά – Πάγκαλου κρατά κοντά δύο δεκαετίες, οπότε πολύ χάρηκε ο πρόεδρος της ΝΔ που ο αντίπαλός του την έπεσε στους μικρούς. Μετά τον ίδιο, βρίζει και «τα παιδιά του»…
Σουξέ
Το εύστοχο και καλοδουλεμένο ποπ τραγουδάκι της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που έχει τον ίδιο τίτλο με την καμπάνια της («Θα είμαι εκεί») κοντεύει να εξελιχθεί σε μεγάλη γαλάζια επιτυχία. Αν το παίζουν συνεχώς στις σχολές, θα σαρώσει. Θα επανέλθουμε…
Φήμες
Έτοιμοι είναι στη Δημοκρατική Συμμαχία να κατακεραυνώσουν τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις παρατάξεις, με οποιαδήποτε ευκαιρία δοθεί ή τώρα ή αργότερα στις φοιτητικές εκλογές. Ελπίζουμε μόνο να σκεφθούν να μην κάνει τις ανακοινώσεις ο Γιάννης Οικονόμου, διότι θα είναι εμφανής η διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε ως επικεφαλής της ΔΑΠ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και αυτά που λέει τώρα…
Καπέλωμα
Πέρυσι ήταν αχρωμάτιστη και ακομμάτιστη η συγκέντρωση θρήνου και διαμαρτυρίας, μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα στη Marfin. Μας λένε ότι προσπάθησε και πέρυσι η Ντόρα Μπακογιάννη να καπελώσει εκείνη την εκδήλωση, αλλά δεν της βγήκε. Φέτος, ωστόσο, η Δημοκρατική Συμμαχία προσπάθησε να καπελώσει ευθέως το ζήτημα και δυσαρέστησε πολλούς που την έβλεπαν με συμπάθεια ή ουδέτερα. Και η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυκλοφόρησε ευρέως φωτογραφία των μελών της μπροστά από το κτίριο. Ως αποδεικτικό;
Περί κρατισμού
Το ότι η Δημοκρατική Συμμαχία προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα προφίλ «αντικρατισμού» είναι γνωστό. Γι’ αυτό εντυπωσιάζει η συχνότητα που στελέχη της ζητούν να μην περιοριστούν κρατικές λειτουργίες στην περιοχή τους. Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση της Νεολαίας της Συμμαχίας στα Χανιά, που επιτίθεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο για την κατάργηση του τοπικού στρατολογικού γραφείου! Και φυσικά αναφέρεται και στα σχετικά θέματα του Εφετείου και του Κέντρου Διαλογής των ΕΛΤΑ! Λιγότερο κράτος, μόνο για τους άλλους!


Σχολιάστε εδώ