Κοντά στο 6ο Ευρωπαϊκό ο ΠΑΟ

Ο πρώτος ημιτελικός του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης εξελίχθηκε όπως τον είχε σχεδιάσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο σέρβος κόουτς αντιλήφθηκε ότι όλοι οι παίκτες της ιταλικής ομάδας είχαν επικεντρωθεί στο μαρκάρισμα του Διαμαντίδη και έτσι έβγαλε τα συστήματα για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος οδήγησε το σκοράρισμα για το «τριφύλλι» με 17 πόντους. Την ίδια ώρα η άμυνα του Παναθηναϊκού έκλεισε σαν τανάλια και εξολόθρευσε τα ατού της Σιένα. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα που άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς έχαναν το ένα αμυντικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Οι αλλαγές του Ζοτς και η συμπαράσταση του κόσμου έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους «πράσινους».
«Ένα μεγάλο μπράβο και στον κόσμο του Παναθηναϊκού», είπε αποδίδοντας τα εύσημα μετά τη λήξη του ημιτελικού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα να πάρει η ομάδα του το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας και «να κάνει ευτυχισμένους όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα».
Σταδιακά οι «πράσινοι» ροκάνισαν τη διαφορά. Με τον Καλάθη να τρυπάει την αντίπαλη άμυνα, τον Διαμαντίδη να μοιράζει ασίστ και τον Μπατίστ να βρίσκει τα πατήματά του, από τα μισά της 3ης περιόδου, οι «πράσινοι» έχτισαν διαφορά 7-10 πόντων και τη διαχειρίστηκαν άψογα. «Δεν το είχαμε στο τσεπάκι μας. Αυτό φάνηκε στο ότι δεν αρχίσαμε καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως στη συνέχεια παίξαμε καλύτερα και πήραμε τη νίκη. Όλοι είδαμε πόσο δυνατά μπήκε η Σιένα. Είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε σκληρότερα, το κάναμε και πήραμε τη νίκη», δήλωσε ο Αντώνης Φώτσης, ένας επίσης μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό.
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69
Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16 (7 ριμπάουντ), Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (9 ασίστ), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου.
Σιένα: ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4 (14 ριμπάουντ), Μος 6.
Διαιτητές: Μιτχάνα (Ισπανία), Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Λοτερμόζερ (Γερμανία).


Σχολιάστε εδώ