Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Αναρωτιόμαστε τι «γνωριμίες» στη νέα δημοτική αρχή διαθέτει ο ιδιοκτήτης του πολυώροφου γκαράζ που βρίσκεται επί της οδού Φυλής 163 (μεταξύ Κεφαλληνίας και Αγίου Μελετίου) που μπόρεσε να… εκτοπίσει κατά 50 ολόκληρα μέτρα τη λαϊκή αγορά η οποία παραδοσιακά γίνεται κάθε Τετάρτη στο συγκεκριμένο σημείο. Η εταιρεία, που φέρει την επωνυμία Νέα Εποχή ΑΕ, ενώ αρχικά είχε έρθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της συγκεκριμένης λαϊκής, ώστε οι πάγκοι των μικροπωλητών ν’ αφήσουν μια δίοδο περίπου δέκα μέτρων για να εισέρχονται και να εξέρχονται τα αυτοκίνητα, ακολούθησε στη συνέχεια άλλη τακτική. Προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη (άραγε γιατί;) και ζήτησε από το Συμβούλιο της 6ης Δημοτικής Ενότητας να δημιουργηθεί πρόσβαση 60 μέτρων για να μπορεί να λειτουργήσει ο σταθμός. Η βοηθός Συνηγόρου (κολλητή του κ. Καμίνη) Ευαγγελία Μπαλά δικαίωσε (αν είναι δυνατόν) την εταιρεία, διώχνοντας τους μικροπωλητές. Ο εξοστρακισμός τους προκάλεσε την αντίδρασή τους και παρουσίασαν επίσημη απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, σύμφωνα με την οποία όπου γίνεται λαϊκή υπάρχει πεζόδρομος. Αυτό δεν αλλάζει και προμηνύονται προσφυγές στη Δικαιοσύνη, αλλά και ένταση όταν το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.
QQQ Ήταν που ήταν σε οριακό σημείο οι σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου με τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Καμίνη, ήρθε και η Μεγάλη Εβδομάδα να τις επιδεινώσει. Δεν είναι μόνο το θέμα του Αθήνα 9,84, όπου ο στενός συνεργάτης του δημάρχου, δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης «διέταξε» προφορικά να μη μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία ούτε να λένε «Χριστός Ανέστη» για να μη θιγούν οι μουσουλμάνοι, προστέθηκαν κι άλλα περιστατικά. Για παράδειγμα, οι βρώμικοι δρόμοι με τους κάδους απορριμμάτων να ξεχειλίζουν την ώρα του Επιταφίου και της γιορτής του Αγ. Γεωργίου. Χαρακτηριστικά ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγ. Γεωργίου Κυψέλης, είχε ζητήσει εγκαίρως από την πρόεδρο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Βασιλείου να καθαριστούν οι δρόμοι απ’ όπου θα περνούσε η λιτανεία. Αποτέλεσμα ήταν να μη γίνει τίποτε, οι σακούλες απορριμμάτων να σχηματίζουν βουνά (βλέπε στέγη γερόντων στην οδό Κεφαλληνίας) και γενικά ο κόσμος που ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας να πιάνει τη μύτη του. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς τι λέει επ’ αυτού;
QQQ Δεν πάει άλλο με τους αφρικανούς μικροπωλητές της οδού Πατησίων, λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής που πριν από λίγες μέρες ήρθαν στα χέρια μαζί τους, ενώ επενέβη για πρώτη φορά και η Αστυνομία. Δεν είναι οι τσάντες και τα άλλα είδη που πουλούν, αλλά τα CD με τα ιδιαιτέρως άσεμνα εξώφυλλα, που βρίσκονται σε κοινή θέα ακόμη και των μικρών παιδιών, αφού «μοστράρονται» στο πεζοδρόμιο μέρα μεσημέρι. Κάτι μανάδες που πήγαν να διαμαρτυρηθούν αντιμετωπίστηκαν με βρισιές και φτυσίματα, γεγονός που εξανάγκασε κάποιες απ’ αυτές να απαιτήσουν την παρέμβαση της ΕΛΑΣ όχι για το παράνομο εμπόριο, αλλά για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των Αφρικανών με καταστηματάρχες της Πατησίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και σωρεία προκλήσεων από τους λαθρομετανάστες. Στις συμπλοκές μετείχαν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατοικοεδρεύουν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ.
QQQ Τριβές σημειώνονται στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Αιγάλεω με αφορμή το πρόγραμμα «Πράσινη γειτονιά». Επί δημαρχίας Καλογερόπουλου είχε προκριθεί να γίνει το έργο στο οικοδομικό τετράγωνο με τις εργατικές πολυκατοικίες. Η νέα αρχή, όμως, αμφισβήτησε τη νομιμότητα του έργου, το οποίο τελικά δόθηκε στον όμορο δήμο της Αγίας Βαρβάρας. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι η διοίκηση του δήμου είναι σε ρήξη με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
QQQ «Φωτιές» άναψε το δημοσίευμα της στήλης της περασμένης Κυριακής για το μοντέλο του Δήμου Ιξελλών που θέλει να προωθήσει ο Γ. Καμίνης στο 6ο Διαμέρισμα. Οι κάτοικοι των περιοχών Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων και Πλατείας Βικτωρίας αποφάσισαν την Παρασκευή το απόγευμα να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σήμερα το πρωί στον χώρο του παλαιού «Φιλίπ» για να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις.
QQQ Τη θέση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θέλει να διεκδικήσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Όμως «σκοντάφτει» στο άρθρο 16 του νόμου 3852, του γνωστού ως «Καλλικράτη», ο οποίος τονίζει σαφώς ότι όσοι εκλέγονται δήμαρχοι σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων υποχρεούνται να αναστείλουν την επαγγελματική τους ιδιότητα για το διάστημα που διαρκεί η θητεία τους. Γι’ αυτό ο δήμαρχος ψάχνει να βρει τρόπο να… ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο. Για να δούμε, θα τα καταφέρει;
QQQ Την επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου της Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» ζητά ο επικεφαλής του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Δημήτρης Πανταζόπουλος. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα τονίζει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα καταθέσει πρόταση αξιοποίησης των δημοτικών αναψυκτηρίων.


Σχολιάστε εδώ