ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΝΔ

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι εν όψει της παρουσίασης του επικαιροποιημένου προγράμματος «Ζάππειο 2» έχουν σχεδιαστεί δύο εναλλακτικά σενάρια, ανάλογα με τις εξελίξεις, για την εισαγωγική ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Θα είναι άλλος ο τόνος και το ύφος στην περίπτωση που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την αναδιάρθρωση και άλλος αν έχει προχωρήσει σε αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος.

Κατά τα λοιπά, στο επιτελείο του κ. Σαμαρά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για την εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου θα παρουσιασθούν οι αναθεωρημένες προτάσεις του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τη συμμετοχή των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, αλλά και των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομίας Ν. Μηταράκη και Χρ. Σταϊκούρα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Αφενός θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της έχει προκαλέσει ασφυξία στην αγορά και την κοινωνία και έχει οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο, αφετέρου θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης, με στόχο να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από το τούνελ της ύφεσης, της ανεργίας και της… κατάθλιψης.

Πληροφορίες από στελέχη που μετέχουν στις συσκέψεις αναφέρουν ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς θα είναι σαφές και υλοποιήσιμο, τα προτεινόμενα μέτρα κοστολογημένα και προσαρμοσμένα στις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας.

Ήτοι, δεν πρόκειται να μπει στον πειρασμό της «πλειοδοσίας», εξαγγέλλοντας μέτρα που ηχούν ευχάριστα στ’ αυτιά των πολιτών, πλην όμως είναι δύσκολο, αν όχι ανέφικτο, να εφαρμοστούν. Άλλωστε έχει κατ’ επανάληψιν καταγγείλει τον Γ. Παπανδρέου ότι προεκλογικά «εξαπάτησε» τον ελληνικό λαό ανακοινώνοντας φιλολαϊκά μέτρα, αν και γνώριζε ότι δεν επρόκειτο να τα υλοποιήσει, μόνο και μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο του.

Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι -όπως έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή- η αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων, η επιδότηση του στεγαστικού δανείου (μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ), η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κ.ά.

Με το πρώτο θα ανακουφιστεί μια μεγάλη κατηγορία πολιτών που μετά την περικοπή της σύνταξής τους έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Με την επιδότηση του ενοικίου εκτιμάται ότι θα τονωθεί η οικοδομική δραστηριότητα, που την τελευταία διετία έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα σημεία μετά το 1980.

Εξάλλου οι φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της αγοράς και στην ενίσχυση της ανάπτυξης. Το θέμα της ανάπτυξης θα κατέχει κεντρική θέση στο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο κ. Σαμαράς, αφού, όπως κατ’ επανάληψιν έχει τονίσει, η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η οικονομία από το τούνελ της ύφεσης.

Παράλληλα θα αναφερθεί εκτενώς και στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, εμμένοντας ωστόσο στη θέση του για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.


Σχολιάστε εδώ