Δημοτικές Παρωδίες

QQQ «Πάρτε, κόσμε, πάρτε…»
Μέχρι και οι περαστικοί από τις εγκαταστάσεις της καθαριότητας στην Ιερά Οδό επωφελήθηκαν από τη «γαλαντομία» του προέδρου του σωματείου ΕΔΑ (πρώην ΠΟΠ-ΟΤΑ) Ζαφείρη Μιχαλά που μοίραζε, εν όψει Πάσχα, αφειδώς κρασιά και τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη. Αποτέλεσμα αυτής της απλοχεριάς του Μιχαλά που, όπως λέγεται, στερείται του τσαγανού που διέθετε άφθονο ο ιδρυτής της ΠΟΠ-ΟΤΑ Ζαφείρης Πέρρος, ο οποίος τώρα ιδιωτεύει κάπου στη Νεάπολη Λακωνίας, ήταν να έρθουν στα χέρια υπάλληλοι του τομέα Καθαριότητας και άλλοι από άλλες δημοτικές υπηρεσίες. Γεγονός που προκάλεσε τη δικαιολογημένη παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Βαρελά που άρχισε να φωνάζει: «Τέτοιες ημέρες δεν πρέπει να μαλώνετε. Αντί να τα μοιράζεστε με χαμόγελο, κάθεστε και τσακώνεστε. Αν δεν έχετε για όλους, μη μοιράζετε τίποτε!».
Όπως και να το κάνουμε, έτσι είναι, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός και όχι «πλιάτσικο».
QQQΤρεις τόνοι με είδη ένδυσης και υπόδυσης, που σε άλλες εποχές μοιράζονταν στους εργαζόμενους της Καθαριότητας από το συνδικαλιστικό τους όργανο, μεταφέρθηκαν με φορτηγά από το αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού στις αποθήκες του δήμου στη Λένορμαν. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς έστειλε εξώδικο στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), που εκπροσωπεί τους περισσότερους δημοτικούς υπαλλήλους, ν’ αδειάσουν το ταχύτερον δυνατόν την αποθήκη που εδώ και περίπου δύο δεκαετίες διατηρούν στον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, κάποιοι έσπευσαν να καρπωθούν πουκάμισα, μπουφάν και φόρμες εργασίας που δεν ήταν χρεωμένα σε αποθηκάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια τα είδη αυτά τα μοιράζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, μια και έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν πολλές ατασθαλίες. Αρκετοί που ήταν γραμμένοι σε τρεις συλλόγους εργαζομένων στον δήμο έπαιρναν παπούτσια και μπουφάν απ’ όλους, προς δόξαν των κορόιδων συναδέλφων τους.
QQQ Αλήθεια, για ποιον λόγο δεν συστήνουν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο το οποίο θα αποφασίσει τις προαγωγές στις θέσεις ευθύνης;
Μια άλλη σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει, λόγω της συγκεκριμένης κωλυσιεργίας, είναι η μη αποδοχή (ακόμη) των μετατάξεων προσωπικού από την πρώην Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ.
QQQ Σαν τον Διογένη με το λυχνάρι αναζητεί πρόσωπο για τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Η «κακία» Κακλαμάνη προς την πρώην δημοτική σύμβουλο και πετυχημένη πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ήρα Βαλσαμάκη, η οποία είχε προταθεί από τον κ. Καμίνη, στέρησε από τον δήμο μια προσωπικότητα αδιάφθορη και ασυμβίβαστη. Όταν μάλιστα ο τέως δήμαρχος αντιπρότεινε για τη συγκεκριμένη θέση την πρώην υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ντίνα Μπέη, πολλοί αναρωτήθηκαν τι παιχνίδι παίζει ο κ. Κακλαμάνης σε βάρος της παράταξής του.
Γιατί πολλά ακούγονται.
QQQ Στα μαχαίρια συνεχίζουν να είναι ο νέος δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και οι εργαζόμενοι στον δήμο. Τελευταίο επεισόδιο, οι δηλώσεις του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο περί χορήγησης στο παρελθόν «πλασματικών» υπερωριών σε εργαζομένους του δήμου αλλά και για λουφαδόρους υπαλλήλους. Απάντηση ετοιμάζει ο σύλλογος των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες και μάλιστα, όπως λένε, θα είναι ιδιαίτερα δυναμική. Λέτε να βάλουν λουκέτα;


Σχολιάστε εδώ