Υπάρχει ακόμη ελπίδα σωτηρίας του Alter

Ο εκδότης της «Αυριανής» Γιώργος Κουρής με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα ζητάει την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εναντίον των διαφημιστικών εταιρειών που «ληστεύουν κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες», θεωρώντας «συνυπεύθυνο» και τον διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Κώστα Γιαννίκο. Ο Ν. Χατζηνικολάου από τον Real FM έδωσε μια ελπίδα της τάξεως του 1% για να σωθεί το κανάλι, αποδίδοντας όμως κι εκείνος ευθύνες στη διοίκησή του.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε στον αέρα του Real ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Ενώ οι εργαζόμενοι συνέχιζαν την επίσχεση εργασίας έως και την Παρασκευή και οι παρουσιαστές προσανατολίζονται στην κατάθεση προσωπικών αγωγών κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Κ. Γιαννίκου, ο Γ. Τράγκας μίλησε για το παρασκήνιο των συμφωνιών με τις διαφημιστικές εταιρείες, που -όπως είπε- αγόραζαν τα δικαιώματα από ξένο πρόγραμμα, κυρίως ταινίες αλλά και παιδικά προγράμματα, από την εταιρεία του Κώστα Γιαννίκου Modern Times. Το συνολικό ποσόν των συμφωνιών αυτών, χωρίς ακόμη να έχει εκκαθαρισθεί από τον Γιώργο Κουρή, είναι της τάξεως των 150 με 180 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια οι διαφημιστικές εταιρείες πουλούσαν το πρόγραμμα αυτό στο Alter. Τα τιμολόγια υπάρχουν, όπως και οι επιταγές. Το ερώτημα βέβαια αφορά τη συμφωνία των διαφημιστικών εταιρειών με το Alter, με δεδομένο ότι οι διαφημιστικές εταιρείες πουλάνε διαφημίσεις και όχι πρόγραμμα. Σε αυτό το σημείο εισέρχονται οι τράπεζες και οι επιταγές που έχουν στα χέρια τους για τις συμφωνίες προγράμματος και διαφημιστικών πακέτων.
Όπως είπε ο Γ. Τράγκας, συνολικά υπάρχουν χρέη σε τράπεζες από 250 έως 300 εκατ. ευρώ και άλλα 150 με 180 εκατ. από τις συμφωνίες της Modern Times με διαφημιστικές εταιρείες. Σε αυτά τα χρέη δεν περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές, δηλαδή στους παρουσιαστές εκπομπών, που είναι απλήρωτοι από πέντε μήνες μέχρι και ενάμιση χρόνο.
Για παράδειγμα, ανέφερε τον εαυτό του, τον Νίκο Χατζηνικολάου και την Αννίτα Πάνια που έχουν επιταγές στα χέρια τους και τώρα σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον του Alter.


Σχολιάστε εδώ