Ο τελικός του Λυμπερόπουλου με φόντο τον… Τάσο Κάκο!

Ο τελικός του Κυπέλλου μπορεί να καθορίσει και το μέλλον των δύο ομάδων, όπως αναφέραμε και πριν από μία εβδομάδα. Ειδικά για την Ένωση, η οποία ψάχνει ένα Κύπελλο για να επιβεβαιώσει ότι παραμένει ισχυρή και ανήκει στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων. Κυρίως, όμως, ο τελικός αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει τίτλο ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει γευθεί την αναγνώριση όλης της ποδοσφαιρικής πιάτσας, αλλά στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να συνδυάσει την προσωπική καταξίωση με τις κατακτήσει τίτλων, όπως πέτυχαν οι κατά καιρούς συμπαίκτες του είτε στον Παναθηναϊκό είτε στην ΑΕΚ. Ο διεθνής επιθετικός είναι το κεντρικό πρόσωπο του τελικού. Και οι συμπαίκτες του του έχουν υποσχεθεί την κατάκτηση του Κυπέλλου, με στόχο να του το αφιερώσουν.
Το άλλο πρόσωπο που τραβάει πάνω του τα βλέμματα όλων είναι ο Τάσος Κάκος. Ο Κερκυραίος πήρε το χρίσμα από την ΚΕΔ, αν και όλοι έδιναν φαβορί τον Σιδηρόπουλο. Αναπτύχθηκε μάλιστα και σενάριο συνομωσιολογίας, από τους «κιτρινόμαυρους», που διοχέτευσαν διάφορα περί φόβων ότι η διαιτησία του τελικού θα επηρεάσει αρνητικά την προσπάθειά τους να κατακτήσουν το Κύπελλο. Μέχρι και για επαφή του Σταύρου Αδαμίδη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έγραψαν καθημερινές εφημερίδες. Και ότι ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ζήτησε βοήθεια από τον έμπειρο παράγοντα ώστε να προστατέψει την ΑΕΚ. Με τον Κάκο, πάντως, ηρέμησαν και στις δύο ομάδες, αν και παράγοντες του χώρου σχολίαζαν ότι με τον ορισμό του Κερκυραίου «φαίνεται η γύμνια της ελληνικής διαιτησίας».
Ιδιαίτερη σημασία έχει ο τελικός και για τους Γιώργο Σπανό, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη και Γιώργο Δώνη. Ο πρώτος υπήρξε οπαδός της ΑΕΚ στα νιάτα του, αλλά από το 2004 και έπειτα ασκεί σκληρή κριτική στην Ένωση όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Ο Μιχαηλίδης καθιερώθηκε στον «Δικέφαλο», αλλά από τότε που μετακόμισε στο Περιστέρι σπάνια βγαίνει ηττημένος από τις κόντρες με την πρώην ομάδα του, ενώ ο έλληνας τεχνικός του Ατρόμητου έχει ανοικτή βεντέτα με τους οπαδούς της ΑΕΚ και θέλει το Κύπελλο για να πάρει τη ρεβάνς της απόλυσής του τον Νοέμβριο του 2008.


Σχολιάστε εδώ