Ο δήμαρχος Νάξου «εξόρισε» την αντιπολίτευση του δήμου

Έτσι νομίζει ότι εφαρμόζει έμπρακτα την αποκέντρωση και παράλληλα ξεμπερδεύει από την καθημερινή παρουσία της ενοχλητικής αντιπολίτευσης στον ίδιο χώρο και κοντά στις δημοτικές υπηρεσίες!
Αντίδικοι ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης (που στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία) και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Νίκος Μαράκης, τέως δήμαρχος Νάξου, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος απευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου η γραφειοκρατία (Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ) έστειλε το παράπλευρο… ήξεις αφήξεις έγγραφο, με ημερομηνία 14 Απριλίου.
Το άρθρο 66 παρ. 7 του «Καλλικράτη» (νόμος 3852/2010) ορίζει ότι «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη».
Δεν ορίζει πού θα είναι αυτός ο χώρος, αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη οξύνοια για να καταλάβει κανείς ότι αποδοτικότερη λειτουργία των παρατάξεων, που ο νομοθέτης τις αναβαθμίζει, στο πλαίσιο της δημοτικής διοίκησης, επιτυγχάνεται όταν αυτές λειτουργούν στην έδρα του δήμου.
Αυτό αναγνωρίζει και το υπουργείο, διαμηνύοντας ότι το γραφείο των δημοτικών παρατάξεων πρέπει να είναι «είτε στο δημοτικό κατάστημα είτε, αν αυτό δεν είναι εφικτό, σε άλλο κατάστημα στην έδρα του δήμου». Όμως στο τέλος του εγγράφου, το υπουργείο ανευθυνοϋπεύθυνα… θολώνει τα νερά, γράφοντας αόριστα ότι «σε κάθε περίπτωση ωστόσο θα λαμβάνονται υπόψη οι συνολικές λειτουργικές ανάγκες καθώς και οι δυνατότητες του δήμου».
Αστείες προφάσεις
και δικαιολογίες
Εδώ πατούν οι δήμαρχοι όπου ελληνικής γης και βγάζουν από τα πόδια τους τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός δημοτικού καταστήματος και εκτός έδρας του δήμου! Επικαλούνται στενότητα χώρου, η οποία όμως δεν υπάρχει για παρατρεχάμενους και δημοτικές κοινότητες (όπως της Χώρας Νάξου), που δεν έχουν καμιά δουλειά να έχουν γραφεία στο δημοτικό κατάστημα.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν κάποιοι δήμαρχοι τις δημοτικές παρατάξεις είναι αντιδημοκρατικός, δείχνει την αντίληψή τους για τον ρόλο των παρατάξεων στο δημοτικό έργο και δεν συνάδει με το πνεύμα και τον σκοπό των διατάξεων του «Καλλικράτη».
Τι λέει ο Γιάννης Ραγκούσης; Συμφωνεί με τη συμπεριφορά των διάφορων(και αδιάφορων) δημαρχοΜαργαρίτηδων και των υπηρεσιακών Πόντιων Πιλάτων;


Σχολιάστε εδώ