ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε υποθέσεις εξοπλισμών και ανταλλακτικών, ένα σκάνδαλο θα ανακαλύψεις. Στη σημερινή μας αποκάλυψη την… τιμητική της έχει η Πολεμική Αεροπορία.
Κάθε χρόνο αναθέτει τη μεταφορά διαφόρων ανταλλακτικών πολεμικών αεροσκαφών στις ΗΠΑ για εργασίες συντήρησης. Για πολλά χρόνια όλοι οι διαγωνισμοί κατακυρώνονταν στην παγκοσμίως άγνωστη ελληνικών συμφερόντων αμερικανική εταιρεία EAGLE VAN LINES, η οποία φημολογείται ότι ανήκει σε απόστρατο εφοδιαστή της Πολεμικής Αεροπορίας… Είναι το λιγότερο περίεργο –ίσως και ύποπτο…– για ποιον λόγο εταιρείες κολοσσοί, όπως η FEDEX και η DHL, ουδέποτε συμμετείχαν στον διαγωνισμό αυτό. Όπως επίσης είναι ανεξήγητο για ποιον λόγο η Πολεμική Αεροπορία δεν χρησιμοποιεί τα δικά της αεροσκάφη για τον σκοπό αυτόν, δηλαδή να μεταφέρει τα ανταλλακτικά που χρειάζονται συντήρηση στην Αμερική. Κι σʼ αυτό θα πρέπει ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος να δώσει πειστικές και τεκμηριωμένες εξηγήσεις, δεδομένου ότι το κόστος της μεταφοράς είναι μερικές χιλιάδες ευρώ. Γιατί ενδεχομένως να πρόκειται για μια ακόμη καλοστημένη δουλειά…
Επί κυβέρνησης ΝΔ ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία IMPERIO ARGO. Σε έλεγχο νομιμότητας αποδείχτηκε ότι η μεν VAN LINES προσκόμισε πλαστή εγγυητική επιστολή, η δε IMPERIO ARGO δεν μπορεί να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό ISO) που είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με την προκήρυξη να καταθέσει. Αυτά τα δύο γεγονότα ενισχύουν τις παραπάνω υποψίες, και τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι αν είχε και στο παρελθόν δώσει πλαστή εγγυητική επιστολή η εταιρεία VAN LINES που έπαιρνε όλους τους διαγωνισμούς.
Παρά ταύτα ο υπουργός κ. Βενιζέλος συνέχισε να εγκρίνει τη μεταφορά των υλικών από τη VAN LINES, χωρίς να έχει υπογραφεί η απαιτούμενη από το Δημόσιο Λογιστικό γραπτή σύμβαση. Και το πρωτοφανές είναι να υπογράφει ο υπουργός τον Απρίλιο του 2010 ανανέωση της σύμβασης με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή υπογράφεται σύμβαση που έχει ήδη λήξει! Η εταιρεία όμως αρνείται να υπογράψει μια ήδη ληγμένη σύμβαση, ζητά εξωσυμβατικές αμοιβές, το Δημόσιο αρνείται να τις καταβάλει, ασκεί δικαίωμα επίσχεσης και τελικά πολεμικό υλικό πολλών εκατομμυρίων (μιλούν για 30.000.000 ευρώ) είναι επισχεμένο στις αποθήκες της VAN LINES στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σʼ αυτό το υλικό είναι και εξαρτήματα των πυροσβεστικών αεροπλάνων που εξαιτίας αυτής της εμπλοκής είναι καθηλωμένα στο έδαφος, και για την κάλυψη των αναγκών μισθώνουν με απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος, σε τιμές τρεις φορές παραπάνω, όπως ακούγεται… Προ αυτού του αδιεξόδου, η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγοράσει ξανά το υλικό αυτό, ενώ η εκπροσώπηση του Δημοσίου στις ΗΠΑ ανατέθηκε αντί αδράς αμοιβής σε αμερικανικό δικηγορικό γραφείο.
Όμορφος κόσμος… Θεωρούμε δεδομένη την άμεση παρέμβαση του υπουργού και την απάντησή του για το τι ακριβώς συμβαίνει…


Σχολιάστε εδώ