ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΖΕΤ

Η πρόκληση του υπουργού Οικονομικών, που… πετάχτηκε με το πρωθυπουργικό τζετ για δύο μέρες στην Αμερική (παίρνοντας και τον γιο του και θρασύτατα απάντησε σε σχετική ερώτηση η κυρία του Γραφείου Τύπου του ότι δεν θα ρωτάει κανέναν για το ποιον θα παίρνει μαζί του, σαν να πληρώνει από την τσέπη του), με κόστος 150.000 ευρώ, σε εποχές φτώχειας και άγριας επιδρομής ακόμη και στις συντάξεις πείνας, θα πρέπει να είναι η τελευταία.
Οι κύριοι υπουργοί να ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της γραμμής, στην πρώτη θέση λόγω αξιώματος. Και στο εσωτερικό να πάψουν να χρησιμοποιούν ακόμα και τα στρατιωτικά ελικόπτερα και τα C-130 για να πηγαίνουν σε παρελάσεις και γιορτές στην επαρχία.
Όταν ζητούν θυσίες από τον λαό, δεν μπορεί την ίδια ώρα να προκαλούν και για το… ονόρε τους να θέλουν… προσωπικό αεροπλάνο. Που κάθε ώρα πτήσης του κοστίζει όσο οι περικοπές εκατοντάδων συντάξεων. Τη στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ περιμένει στην ουρά να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής.
Το κυβερνητικό αεροπλάνο είναι Μέσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Για κανέναν άλλο.
Κόψτε και τα υπηρεσιακά
Μαχαίρι όμως πρέπει να πέσει και στη χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων, που μέχρι και η… κουτσή Μαρία έχει στο Δημόσιο. Γιατί π.χ. να μετακινείται με κρατικό αυτοκίνητο ο διοικητής νοσοκομείου και να έχει και οδηγό; Ή οι πρόεδροι των χιλιάδων δημόσιων οργανισμών, πρόεδροι επιτροπών, ανεξάρτητων αρχών και ένα σωρό κρατικών παραμάγαζων;
Πέραν των υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων, κανένας άλλος δεν πρέπει να κινείται με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και προσωπικό οδηγό. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν το Μετρό και τα λεωφορεία. Οι οικονομίες που θα γίνουν θα είναι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Ιδού λοιπόν, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριε πρωθυπουργέ, που υπάρχουν λεφτά, και τα οποία μπορεί να αντληθούν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Θα ταλαιπωρηθούν βέβαια οι κατέχοντες, αλλά να μην ξεχνούν ότι οι καρέκλες έχουν κόστος, αφού προσφέρουν προβολή και αναβάθμιση. Άλλωστε κανένας δεν τους πίεσε να γίνουν διοικητικές δημόσιων οργανισμών. Αντίθετα, έβαλαν μέσο για να πάρουν την καρέκλα, πάρα πολλοί δε ήταν οι… συνυποψήφιοι…


Σχολιάστε εδώ