Δεν στερεύουν τα δάκρυα…

Δεν πρόλαβε καλά καλά να χωνέψει ο κόσμος τον οβελία και το κοκορέτσι, το «Χριστός Ανέστη» να συνεχίζει να περνάει από στόμα σε στόμα, και ξανά στον… Άδη!
Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, μέχρι και κατάργηση, γιατί το ταμείο των Ταμείων είναι… μέσα, περιορισμός των επαγγελμάτων που έχουν βαφτιστεί βαρέα και ανθυγιεινά, επανεξέταση της στρατιάς των αναπηρικών συντάξεων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και πρώην συνδικαλιστής Γιώργος Κουτρουμάνης.
Κατʼ αρχάς, για να ήμαστε ξεκάθαροι, δεν διαφωνούμε να πέσει μαχαίρι όπου υπάρχουν παρανομίες, χαριστικές και σκανδαλώδεις παροχές, όπως π.χ. να χαρακτηρίζεται οδηγός ταξί… τυφλός, ή ποδοσφαιριστής… τετραπληγικός. Όπως και η ένταξη κάποιων ξεκούραστων επαγγελμάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Εκεί όμως που θυμώνεις και αγανακτείς είναι που όλα αυτά τα πρωτοφανή προνόμια και τις χαριστικές ρυθμίσεις που σήμερα ρίχνονται στο πυρ το εξώτερον τώρα ξαφνικά τα ανακάλυψαν οι κύριοι που κυβερνάνε; Ενώ είναι δικά τους δημιουργήματα. Δεν είναι… πρωτόπλαστοι όπως ο Αδάμ και η Εύα! Αρκετοί ήταν και παλαιότερα υπουργοί. Και έχουν υπογράψει αυτά που σήμερα καταγγέλλουν. Όπως και οι σημερινές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων ομοσπονδιών ήταν αυτές που απαιτούσαν αυτά τα σκανδαλώδη προνόμια.
Τώρα είδαν ότι τα Ταμεία δεν βγαίνουν; Μα όλα τα χρόνια πριν δεν έμπαιναν μέσα και το κράτος συνεχώς τσόνταρε; Και μη μας πείτε, κύριε Κουτρουμάνη, ότι δεν τα ξέρατε. Άλλο αν σας έπεσε ο κλήρος της γενικής κατεδάφισης που για πολύ κόσμο δεν είναι καθόλου ανώδυνη… Φέρνει νέα δάκρυα…


Σχολιάστε εδώ