Γιατί κρύβουν το πόρισμα για την Τεχνόπολη;

Και μάλιστα χωρίς προηγουμένως το θέμα να έρθει στη συζήτηση είτε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας είτε, το πιο σωστό, στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους οι εμπλεκόμενοι;
Επειδή δε στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι, με τη νέα «χρηστή» διοίκηση της Τεχνόπολις ΑΕ, υπήρξε όχι μόνο σημαντική αύξηση των εσόδων της αλλά και ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα κυλικεία, το «ψάξαμε», για να δούμε αν όντως είναι αλήθεια.
Και τι ανακαλύψαμε;
Ότι οι τιμές έχουν ανέβει, όπως για παράδειγμα ο καφές καπουτσίνο, που από 2,20 ευρώ που ήταν επί προηγούμενης διοίκησης, τώρα έχει στρογγυλοκαθίσει στα 3 ευρώ. Μιλάμε πάντα για το κεντρικό κυλικείο, όπου παρόμοιες αυξήσεις έγιναν σε όλα τα προϊόντα. Προς το παρόν δεν τολμούν να κάνουν το ίδιο και στα υπόλοιπα κυλικεία. Χωρίς να παίρνουμε το μέρος της απελθούσας δημοτικής αρχής, αναρωτιόμαστε τι άλλαξε με τον έλεγχο των οικονομικών της Τεχνόπολης. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, και μάλιστα πολύ καλά, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (πολιτικός μηχανικός το επάγγελμα) Κώστας Μπιτζάνης ανέθεσε στους ίδιους (δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς) ορκωτούς λογιστές που πραγματοποίησαν τους ελέγχους από το 2007 μέχρι το 2010 να «ξεσκονίσουν» τα οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης.
Πηγές του δήμου υποστηρίζουν ότι το πόρισμα εκδόθηκε με βάση τα στοιχεία που τους έδωσε ο κ. Μπιτζάνης, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν κατονομάζονται πρόσωπα που να φέρουν ευθύνη για «αδιαφανείς διαδικασίες». Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι στερήθηκε ο δήμος έσοδα της τάξης των 478.000 ευρώ από τη μη σωστή λειτουργία των κυλικείων.
Εμείς θα θέλαμε να μάθουμε από πού προκύπτει το νούμερο ή πώς δικαιολογείται αυτή η υστέρηση. Δεν μπορούσε το γραφείο Τύπου να συνοδεύσει την ανακοίνωσή του με τη σύναψη στοιχείων (αναλυτικά) που να επιβεβαιώνουν ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία της Τεχνόπολης; Μήπως ο όλος θόρυβος είναι, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, μια κίνηση αντιπερισπασμού των σημερινών δημοτικών κρατούντων, προκειμένου να αποσιωπηθεί η ερήμωση της Τεχνόπολης και να συγκαλυφθούν οι παχυλές αμοιβές κάποιων; Επειδή το θέμα έχει πολύ ζουμί και πολλές αθέατες πλευρές, θα επανέλθουμε -πιθανότατα- στο επόμενο φύλλο.


Σχολιάστε εδώ