Αποφασισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να εντείνει τα ενωτικά κελεύσματα προς το ΚΚΕ

Ενθαρρυμένοι από τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και την εκεί συνεργασία του Κομμουνιστικού Κόμματος με την άλλη δύναμη της Αριστεράς (Μπλόκο της Αριστεράς) θα εντείνουν τα ενωτικά κελεύσματα προς το ΚΚΕ παρά την κατηγορηματική άρνηση της ηγεσίας του Περισσού.
Εκτιμούν ότι η ηγεσία του ΚΚΕ «φοβάται μόλυνση από το πορτογαλικό μικρόβιο» και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις προτάσεις συνεργασίας, αφού θεωρούν ότι «η εμμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στον διασπαστικό δρόμο των συκοφαντιών κατά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε απόσταση από ενωτικές διαθέσεις και ενός τμήματος της βάσης του ΚΚΕ».
Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν ότι η πρόταση για διάλογο και κοινή δράση της Αριστεράς θα συνοδεύεται και με αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, όπου ο ΣΥΝ θα δέχεται «συκοφαντικές επιθέσεις από τον Περισσό».
Σε κάθε περίπτωση, λένε, θα υπενθυμίζουμε στους ψηφοφόρους της Αριστεράς ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έφτασε στο σημείο να θεωρεί «οπορτουνιστές και δεξιά αλληθωρίζοντες και τους πορτογάλους κομμουνιστές», με τους οποίους μέχρι πρότινος διατηρούσε άριστες σχέσεις.
Οι εξελίξεις στην Αριστερά της Πορτογαλίας θεωρήθηκαν «χρυσή ευκαιρία» για τον ΣΥΝ, καθώς εκτιμούν ότι πλέον το ΚΚΕ θα δυσκολεύεται να περάσει τη θέση του κατά της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, αφού την πρωτοβουλία για τις διεργασίες στην Πορτογαλία την είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ακολουθεί την ίδια με το ΚΚΕ «σκληρή πολιτική».
Στον ΣΥΝ έχουν ξεκαθαρίσει ότι από το ενωτικό κάλεσμα στην πράξη αποκλείεται η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη, αφού εκτιμούν ότι το κόμμα αυτό σταδιακά μετατοπίζεται σε θέσεις συμπληρωματικές της κυβέρνησης.
Αντίθετα, με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις διεργασίες που γίνονται σε άλλες δυνάμεις, όπως το Άρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά, και δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα να υπάρξουν συνεργασίες και κοινή δράση σε επιμέρους ζητήματα.


Σχολιάστε εδώ