Αντί του Ιούδα επιχείρησαν να κάψουν ελληνικές σημαίες!

Η ΠΕΟ αποτελεί το συνδικαλιστικό σκέλος του ΑΚΕΛ. Πολίτες που είδαν τη σκηνή κάλεσαν την Αστυνομία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η αντίδραση ήταν έντονη και ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Σύγκρουση
ΑΚΕΛ – ΕΥΡΩΚΟ
Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ρίκος Ερωτοκρίτου κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον γ.γ. του ΑΚΕΛ να καταδικάσουν το κάψιμο των ελληνικών σημαιών. Το
ΑΚΕΛ άρπαξε το γάντι, τονίζοντας διά του γ.γ. Άντρου Κυπριανού ότι το ΑΚΕΛ σέβεται την ελληνική σημαία και είναι άλλοι που την καπηλεύτηκαν και έφεραν την καταστροφή στον τόπο, και στεγάζονται στο ΕΥΡΩΚΟ. Χαρακτήρισε δε τους δράστες ανεγκέφαλους και υποστήριξε ότι το ΕΥΡΩΚΟ αντιπαρατίθεται με το ΑΚΕΛ εν όψει εκλογών για να κερδίσει ψήφους. Άμεση ήταν η απάντηση του Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος κάλεσε το ΑΚΕΛ να μιλά με όρους του σήμερα και όχι του χθες και τόνισε ότι το ΑΚΕΛ γεμίζει τα μυαλά των ανεγκέφαλων φανατισμό, διχασμό και ανθελληνισμό. Όσο δε για το εάν η αντιπαράθεση οφείλεται ή όχι στις ψήφους, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ τόνισε ότι αν με το να τα βάζει κάποιος με το ΑΚΕΛ εισπράττει ψήφους, αυτό συνιστά αποδοχή της κακής πολιτικής που ασκεί το ΑΚΕΛ.
Στα κυπριακά ΜΜΕ το θέμα των σημαιών ήταν από τις κύριες ειδήσεις και γνωστοί αρθρογράφοι της Μεγαλονήσου θεωρούν υπεύθυνο το ΑΚΕΛ για ό,τι συνέβη, διότι σπέρνει επί σειρά ετών τον ανθελληνισμό.
Το μήνυμα
Χριστόφια
Σημειώνεται ότι υπάρχει μια σειρά γεγονότων και επιλογών του Προέδρου Χριστόφια που απομακρύνουν την Κύπρο από την Ελλάδα με στόχο την αλλαγή της εθνικής συνείδησης. Αποκορύφωμα ήταν η θέση του στις ΗΠΑ ότι, εκτός της Τουρκίας, και η Ελλάδα έχει κάνει εισβολή στην Κύπρο. Η πολιτική Χριστόφια, κυρίως από την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζεται διχαστική.


Σχολιάστε εδώ