Αναπάντητες ακόμα οι καταγγελίες για τα σκάνδαλα στη ΔΕΘ

Ο Γ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις είχε εντοπίσει κρούσματα διαφθοράς για τα οποία είχε ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου.
Σχετικά με το θέμα της πρόσληψης της κόρης του κ. Μαυράκη σε διαγωνιζόμενη εταιρεία για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου στο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, ένα έργο που εκτιμάται στο 1,14 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Κωνσταντίνου είπε ότι ενημέρωσε για το θέμα την πολιτική ηγεσία με εμπιστευτική επιστολή, όπως το ίδιο έκανε όταν διαπίστωσε ενδείξεις για μεροληψία στον διαγωνισμό. Αυτό κατά τον κ. Κωνσταντίνου είχε αποτέλεσμα την εντολή για διακοπή του διαγωνισμού, μιας και, όπως είπε, υπήρχε ρητά διατυπωμένη πρόθεση της πλευράς Μαυράκη για ορισμό επιτροπής αποτελούμενης αποκλειστικά από υπαλλήλους της ΔΕΘ.
Παράλληλα, έκανε λόγο για παράνομη αύξηση κατά 1.700 ευρώ στον μισθό του κ. Μαυράκη. Ένα ακόμα αγκάθι στις σχέσεις Κωνσταντίνου και Μαυράκη ήταν η χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της ΔΕΘ ως ιδιωτικού και, όπως είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΘ, ο κ. Μαυράκης εισηγήθηκε την αγορά δύο νέων υπηρεσιακών οχημάτων γιατί το παρόν ήταν παλιό.
Για συκοφαντική δυσφήμηση χωρίς προηγούμενο μίλησε το τέως πλέον εκτελεστικό μέλος της ΔΕΘ, Κώστας Μαυράκης, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του απερχόμενου προέδρου της ΔΕΘ Γιάννη Κωνσταντίνου, παρέπεμψε μάλιστα στη λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».
Ο κ. Μαυράκης, αναφερόμενος στον Γιάννη Κωνσταντίνου, κάνει λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά του προέδρου της ΔΕΘ, που προκαλούσε προβλήματα στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού
Κύκλοι της ΔΕΘ, πάντως, ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλά «σκοτεινά» σημεία στη θητεία του κ. Κωνσταντίνου, όπως η στενή του σχέση με τον υπάλληλο κ. Ευρυγένη, του οποίου η σύζυγος είναι μέτοχος σε εταιρεία η οποία κατείχε το 20% της ΜΚ της ΙNTEREXPO που είναι θυγατρική της ΔΕΘ!
Μάλιστα για την παραμονή του υπαλλήλου αυτού στη ΔΕΘ, ο κ. Κωνσταντίνου είχε παρακάμψει με δικονομικό σχεδιασμό ακόμα και απόφαση του ΣτΕ!
Λέγεται, επίσης ότι η εταιρεία στην οποία μετέχει η σύζυγος του εν λόγω υπαλλήλου εκδίδει τιμολόγια προς την INTEREXPO χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών!
Η διαπλοκή Κωνσταντίνου – Ευρυγένη δεν σταματάει εδώ. Μετά την έκθεση «Κρήτη 2010», τον Οκτώβριο του 2010, ο Κωνσταντίνου ζήτησε από τον κ. Ευρυγένη για λογαριασμό της INTEREXPO να αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης «Leonardo da Vinci», πίσω από την οποία υπάρχει εταιρεία γερμανικών συμφερόντων.
Όμως μέλος του ΔΣ αρνήθηκε τη διοργάνωση αυτή, λέγοντας ότι οι όροι ήταν ασύμφοροι.
Έτσι ανέλαβε τη διοργάνωση η INTERFORM, στην οποία μέτοχος είναι η σύζυγος του κ. Ευρυγένη. Ο κ. Κωνσταντίνου ήταν ο μοναδικός συμμετέχων από δημόσιο φορέα στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου της INTERFORM για το συγκεκριμένο γεγονός. Από τότε και μέχρι σήμερα ο κ. Κωνσταντίνου έχει αναλάβει συστηματικά την οργάνωση επισκέψεων προσωπικοτήτων στη συγκεκριμένη έκθεση. Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη σχέση μεταξύ INTEREXPO και INTERFORM για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η INTERFORM άρχισε να εκδίδει τιμολόγια προς την INTEREXPO και να δημιουργεί έναν «περίεργο» κύκλο μεταφοράς ποσών σε βάρος της INTEREXPO.
Η ΝΔ καταγγέλλει
Μετά τα γεγονότα αυτά, οι βουλευτές της ΝΔ του νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελένη Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης έκαναν δήλωση στην οποία σημειώνουν ότι οι εξελίξεις αναδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ΔΕΘ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Για να λάμψει η αλήθεια στην ομιχλώδη και αδιαφανή αυτή υπόθεση οι βουλευτές ζητούν:
– Καταλογισμό των πολιτικών ευθυνών για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στον Διεθνή Εκθεσιακό Φορέα που βαρύνει και θα βαρύνει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Τα όσα ακούστηκαν από τα διορισμένα από αυτή στελέχη των διοικήσεων προφανώς είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη.
– Το θέμα της μετεγκατάστασης στη Σίνδο να κλείσει τάχιστα χωρίς άλλες λοξοδρομήσεις και καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση, υποστηρίζουν, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μία επιλογή και να τερματίσει τον βηματισμό χελώνας που έχει επιβάλει στις σχετικές διαδικασίες.
– Τάχιστο ορισμό νέας διοίκησης. «Θα ήταν εγκληματικό», αναφέρουν, «λόγω των προβλημάτων ο αγώνας για την αναβάθμιση της ΔΕΘ να παραμένει ακέφαλος. Απλώς θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε εννέα μήνες για να διορίσει τη διοίκηση που χτες απέπεμψε».


Σχολιάστε εδώ