αμυντικά θέματα

Tι ωραία που τα είπε…
ξ …ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (14/4/2011).
s Εξακολουθεί να έχει δυσχέρεια να ονομάσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με το όνομά τους. Τους αποκαλεί γενικά ένστολο προσωπικό, που, κατʼ αυτόν, διαφέρει από το πολιτικό κατά την εξωτερική εμφάνιση.
ξ Και προσθέτει: «Βάλαμε μαχαίρι στις αμυντικές δαπάνες, στηριζόμενοι σε μια νέα στρατηγική και αντίληψη…».
s Υπονοεί, σε αυτήν που θέλει την απαξίωση του υλικού, τις τουρκικές φρεγάτες να σουλατσάρουν στις Κυκλάδες, τον εναέριο χώρος του Αιγαίου να είναι «περιορισμένης χρήσης» για τα ελληνικά μαχητικά και το «ένστολο προσωπικό» να πένεται και να έχει φρόνημα αρνητικό.
ξ Τον παραπέμπω στην επιστολή-κόλαφο κατά του ΥΕΘΑ επτά εντίμων Ναυάρχων, τ. Α/ΓΕΝ, εκ των οποίων οι τέσσερις υπήρξαν ΠΑΣΟΚικές επιλογές… («Π» 24/4/2011).

Και καλύτερα ο κ. υπουργός…
s … που δήλωσε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης Παρασκευής: «Πρέπει να πούμε την αλήθεια, επαναλαμβάνω, όλη την αλήθεια στον λαό…».
ξ Εμπρός λοιπόν, κύριε υπουργέ, πείτε μας, παρακαλώ, ποιοι τα άρπαξαν:
– Στην προμήθεια των ZUBR, που σήμερα είναι άχρηστα, και των F-16 του 2000, που δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας.
– Επίσης, στις περιπτώσεις των αρμάτων που δεν διαθέτουν πυρομαχικά, του εκσυγχρονισμού των γηραιών φρεγατών, των αντιαεροπορικών OSA-AK που, ενώ οι Γερμανοί μάς τα έδιναν δωρεάν, εμείς πήγαμε και τα αγοράσαμε από τη Ρωσία με 45 εκατ. ευρώ.
– Επίσης, στην προμήθεια των ελικοπτέρων ΝΗ-90, που τα αγοράσαμε σε σχεδόν διπλάσια τιμή από αυτήν των Φινλανδών.
– Στην καταλήστευση του ΜΤΣ και της Γενικής Τράπεζας, που οδήγησε σήμερα στην περικοπή κατά 50% του μερίσματος των αξιωματικών Στρατού.
s Σταματώ εδώ, γιατί τα λόγια και οι λαϊκοί βερμπαλισμοί προκαλούν σαρκασμούς και αγανάκτηση.

Οι ναυαρχίδες και
τα αφελή ναυτάκια
ξ Ναυαρχίδες της διαφθοράς ονόμασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Καστανίδης, άλλος μετρ του βερμπαλισμού, τις μεγάλες γερμανικές εταιρείες Siemens, HDW, Man κ.λπ., που εισέβαλαν στα ολοκάθαρα ελληνικά χωρικά ύδατα και μετέδωσαν τη νόσο της… διαφθοράς στους αγνούς έλληνες πολιτικούς!
s Απειλεί, δε, να κάμει αγωγή στις παραπάνω εταιρείες. Αστειότητες… Ξεχνά ότι η διαφθορά είναι ένα ταγκό που χορεύεται από δύο, λαδώνοντα και λαδωνόμενο, και ότι στη Γερμανία έχουν φυλακισθεί 5-6 λαδώσαντες…
ξ Εδώ τι κάνετε, κύριε υπουργέ, με υπουργούς και παρακεντέδες;

Ένας μη παραγωγικός Έλλην…
s … είναι ο Σμηναγός κ. Χαράλαμπος Εσκίογλου, που ανακηρύχθηκε ο καλύτερος χειριστής μαχητικού στο ΝΑΤΟ, στις αερομαχίες.
ξ Και σε αυτόν τον αντιπαραγωγικό, κατά Πάγκαλο, αξιωματικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου, με την ανοχή του κ. Βενιζέλου, ψαλίδισε το πτωχό επίδομα επικινδυνότητας (πτητικό), ενώ ο ίδιος, σουλτάνος πλέον, ταξιδεύει στας Ευρώπας και τας Αμερικάς με lear jet (κόστος ώρας πτήσης 17.000 ευρώ), μη καταδεχόμενος τα αεροπλάνα της γραμμής… Αυτά βλέπουν οι δανειστές μας, αλλά και οι αξιωματικοί…
s Εύγε, παλικάρι, και πάλι εύγε…

Αλλά και μια επίσης
μη παραγωγική…
ξ … μπουρλοτιέρισσα του Πολεμικού Ναυτικού, η κ. Δέσποινα Ελευθεριάδου, ΟΥΚ που φυλάει βάρδια με αυτόματο ντουφέκι στο κατάστρωμα της φρεγάτας «Λήμνος», στα ανοιχτά της Λιβύης, και παίρνει ενεργό μέρος σε νηοψίες.
s Μπράβο και σε σένα…

Σοσιαλιστές βαρόνοι…
s Στην «Αξία» της Μ. Τετάρτης είδα δύο φωτογραφίες που με «πλήρωσαν ελπίδας αναστάσεως της εσταυρωμένης χώρας…».
ξ Στην πρώτη ήταν ο φοβερός κ. Τρισέ, ένας από τους ανθρώπους που έχει στα χέρια του τις τύχες της χώρας μας και της Ευρώπης, να ταξιδεύει προς Ουάσινγκτον για συμμετοχή σε σεμινάριο, με αεροπλάνο της γραμμής, συνοδευόμενος ΜΟΝΟ από τη γραμματέα του.
s Στη δίπλα, ο έλλην σοσιαλιστής-βαρόνος, υπουργός Οικονομικών της ψωραλέας Ψωρογιώργαινας, να κάνει το ίδιο ταξιδεύων με πολυτελές κυβερνητικό lear jet, με τη συνοδεία του γιου του, τσούρμου παρακεντέδων και ασφαλείας.
ξ Έξοδα μετάβασης – παραμονής της αποστολής Τρισέ: 12.000 ευρώ. Έξοδα βαρόνου Παπακωνσταντίνου: 170.000 ευρώ.
s Βέβαια, ο «βαρονισμός» στους έλληνες υπουργούς είναι σύνηθες φαινόμενο! Σας θυμίζω όταν επί κάλπικης Σημιτικής οικονομικής ευημερίας (με δάνεια), ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γ. Παπαντωνίου μετέβη από τη Νέα Υόρκη στην Ατλάντα για Σύνοδο του ΝΑΤΟ με νοικιασμένο lear jet, ενώ όλοι οι έκπληκτοι ομόλογοί του, με αεροπλάνα της γραμμής! Ω, τλήμων Ελλάς!


Σχολιάστε εδώ