Aντιδράσεις μέχρι την τελευταία στιγμή στο ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική

Η επιλογή να εξαιρεθούν οι άλλοι τρεις που διετέλεσαν υπουργοί Άμυνας (Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλος, Μεϊμαράκης) προκάλεσε ερωτήματα, απορίες και σενάρια, ενώ οι εξηγήσεις που δόθηκαν από πλευράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν ήσαν επαρκείς.

Αρχικά η σκέψη ήταν την πρόταση να υπογράψουν όσοι βουλευτές απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής (30 με 35), ωστόσο αρκετοί αντέδρασαν, στη βάση ότι ο αριθμός έπρεπε να είναι μεγαλύτερος, πέραν των άλλων και για να καταστεί πιο ισχυρή η πρόταση, ενώ ορισμένοι βουλευτές εμφανίσθηκαν απρόθυμοι να υπογράψουν αν ο αριθμός περιοριζόταν στους 30 με 35. Την ίδια στιγμή ο κ. Τσοχατζόπουλος επιχειρεί παρασκηνιακά να ανοίξει «διαύλους επικοινωνίας» με την κυβέρνηση, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποτρέψει δυσμενείς εξελίξεις για τον ίδιο στη συζήτηση για την Προανακριτική, που σημειωτέον έχει προγραμματισθεί για τις 29 Απριλίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσπάθειές του έχουν αποβεί άκαρπες καθώς συναντά παντού κλειστές πόρτες, ενώ η αγωνία του είναι μήπως τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες δουν το φως της δημοσιότητας νέα επιβαρυντικά για τον ίδιον στοιχεία.

Όσο για τις φήμες που τον θέλουν να προβαίνει σε «αποκαλύψεις» στην περίπτωση που παραπεμφθεί, αυτές μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να έχουν βάση.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν ο Άκης είχε «άσους» στο μανίκι του, θα είχε φροντίσει να τους χρησιμοποιήσει προκειμένου να μην υπάρξει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική.


Σχολιάστε εδώ