Ψάχνουν τρόπο να γλιτώσει η ΑΕΚ από τον υποβιβασμό

Σοκαρίστηκε όλη η αθλητική κοινωνία από τον υποβιβασμό της
ΑΕΚ στην Α2. Τα δάκρυα όσων βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και το ξέσπασμα του Μπάμπη Καραμανλή, όταν πληροφορήθηκε τη νίκη του Ηλυσιακού στη Ρόδο επί του Κολοσσού, έκαναν σαφή σε όλους την ψυχολογική φόρτιση των «κιτρινόμαυρων». Η πρώτη ομάδα που έφερε στην Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και που πριν από εννέα χρόνια κατέκτησε το Πρωτάθλημα επιβεβαίωσε όλους όσοι προέβλεπαν τον υποβιβασμό. Τα στελέχη της ΚΑΕ, επικαλούνται σενάρια συνομωσιολογίας και ετοιμάζονται για ενστάσεις κατά του Ηλυσιακού, στον οποίο υποστηρίζουν ότι εμπλέκεται ο ατζέντης παικτών Τάσος Δελημπαλταδάκης. Μεγαλομέτοχος της ομάδας των Ιλισίων, βέβαια, φέρεται ο Παντελής Γαμπιεράκης, οργανωμένος οπαδός της ΑΕΚ και ένας από τους χρηματοδότες της Ένωσης την προηγούμενη σεζόν. Αλλά και ο Γαμπιεράκης βρέθηκε στο στόχαστρο του Καραμανλή.
Η επόμενη μέρα, λοιπόν, βρίσκει τους «κιτρινόμαυρους» στην προσπάθεια να βρουν τρόπους να επιστρέψουν στην Α1 χωρίς να περάσουν μία χρονιά στην Α2.
Φυσικά θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας και στην Ένωση αναζητούν ακόμα και ομάδα της Α2 που θα ανεβεί στα σαλόνια και θα δεχθεί να παραχωρήσει τη θέση της. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι εύκολο να συμβεί, αλλά στην ΑΕΚ θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα. Ακόμα παίζει και το σενάριο του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική με την ελπίδα ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία της ΚΑΕ θα διαγράψει τα χρέη της και θα την κάνει ελκυστική σε κάποιους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να την επαναφέρουν στους πρωταγωνιστές του ελληνικού μπάσκετ.


Σχολιάστε εδώ