στα ενδότερα των ομάδων

=Χαμός γίνεται τον τελευταίο μήνα με τις συναντήσεις επιχειρηματιών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Αρκεί να μάθει κάποιος για μια συνάντηση δύο εξ αυτών και αμέσως αρχίζουν τα σενάρια για αλλαγή πλεύσης και άμεση δραστηριοποίηση σε κάποια ΠΑΕ.
=Η έλλειψη θεμάτων, κυρίως θετικών για τις περισσότερες ομάδες, οδηγεί στην υπερβολή και τη δημιουργία σεναρίων. Μόνο που ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με δυσπιστία όλες αυτές τις αποκαλύψεις, καθώς και στο παρελθόν τον γέμισαν ελπίδες, οι οποίες αποδείχθηκαν φρούδες!
=Η προοπτική να μπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ θεωρείται τη δεδομένη χρονική περίοδο ουσιαστικά απίθανη. Μόνο αν υπάρξει εξέλιξη με το γήπεδο μπορεί να επανεξετάσει ο Νικαιώτης την εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο.
=Αρκεί, βεβαίως, να γνωρίζει ακριβώς ποια είναι τα οικονομικά ανοίγματα της Ένωσης και να βρει συμπαίκτες. Διότι σε περίοδο κρίσης, όπως τονίζει σε κάθε συζήτηση, εκείνο που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι οι επενδύσεις του και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
=Η αύξηση στην τιμή της βενζίνης μέσα από την εκτόξευση του ΦΠΑ έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στις εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου. Τα ρεπορτάζ στα κανάλια για τα βενζινάδικα που κλείνουν είναι καθημερινά.
=Είναι λοιπόν φυσιολογική η αγωνία του Μελισσανίδη, που στις περισσότερες δραστηριότητές του συνεργάζεται με φίλους του. Έστω και αν οι επιχειρήσεις του εξαπλώνονται και σε άλλους τομείς, πέρα από τα καύσιμα.
=Με την ύφεση της οικονομίας, λοιπόν, είναι δύσκολο να μπει ένας επιχειρηματίας σε μια ομάδα με τις υποχρεώσεις που έχει η ΑΕΚ. Εδώ δεν γίνεται κάποια κίνηση από τους μετόχους του Παναθηναϊκού, που ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.
=«Ποιος να μπει, ρε παιδιά; Εδώ υποχρεώθηκε από την κρίση σε αποχώρηση ο Κόκκαλης», είναι ένα επιχείρημα που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα από τους φερόμενους ως… σωτήρες των
ΠΑΕ και των ΚΑΕ. Εδώ που τα λέμε, μόνο άδικο δεν έχουν όσοι το χρησιμοποιούν.
=Η αποχώρηση του Κόκκαλη είναι ένας βασικός λόγος που πρωτοκλασάτοι επιχειρηματίες αποφεύγουν να εμπλακούν στο ποδόσφαιρο. Η παρουσία του, άλλωστε, έδινε έξτρα κίνητρο για να μπει κάποιος ισχυρός παίκτης.
=Μόνο τυχαία δεν ήταν η κίνηση που έκανε το 2008 ο Μελισσανίδης με τη βοήθεια Ρέστη και Γεωργιόπουλου. Μην ξεχνάμε ότι η πρόταση για την είσοδο στην ΑΕΚ κατατέθηκε όταν οριστικοποιήθηκε η αναρρίχηση του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
=Ο Μελισσανίδης με τον Πατέρα έχουν ανοικτή γραμμή. Και συνεργασία σε διάφορες δουλειές, μέσω τρίτου ποδοσφαιρανθρώπου που επισκέπτεται και τους δύο στα γραφεία τους.
=Τότε, λοιπόν, θέλησαν να μπουν μαζί και να βάλουν στη μέση τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ολυμπιακό. Θεωρούσαν ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να τον χτυπήσουν, διότι θα τον υποχρέωναν να ανοίξει δύο μέτωπα και υπολόγιζαν ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει σε τέτοια αντιπαράθεση.
=Η πόρτα της ΑΕΚ, όμως, έκλεισε στον Μελισσανίδη από τον Νικολαΐδη και τον Κανελλόπουλο και έτσι ο Πατέρας έμεινε μόνος του. Αν και δέχθηκε αρκετές συμβουλές από τον Νικαιώτη, μεταξύ των οποίων ήταν και η προσέγγιση του Λέτο.
=«Θα ενοχλήσει πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού εάν τον πάρεις», φέρεται να συμβούλεψε ο Μελισσανίδης τον Πατέρα και ο τελευταίος προχώρησε στη μεταγραφή του Αργεντινού. Κίνηση που δικαίωσε απόλυτα τον Πατέρα σε όλα τα επίπεδα.
=Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού. Το γνωρίζει και ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, γι’ αυτό μίλησε για σερί 20 Πρωταθλημάτων.
=Το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι στόχος και την επόμενη σεζόν είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έχει αντιληφθεί την τρέλα που επικρατεί στο Λιμάνι για την κατάκτηση των τροπαίων εντός Ελλάδας.
=Αλλά αντιλαμβάνεται ο Βαλβέρδε και το οικονομικό σκέλος από τη διατήρηση των πρωτείων. Με εξασφαλισμένα τα 25 εκατομμύρια από τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η απόσταση του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας είναι μεγάλη.
=Ο Μαρινάκης, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν νοιάζεται για κέρδη. Απλώς επιδιώκει την οικονομική αυτάρκεια του Ολυμπιακού και αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη συνεχή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
=Για τις μικρομεσαίες ομάδες, η λύση των προβλημάτων τους είναι η παρουσία στη Σούπερ Λίγκα. Τα οικονομικά προβλήματα της Λάρισας αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η παραμονή στα σαλόνια.
=Όταν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα ρευστότητας μια ομάδα με νέο γήπεδο και με χιλιάδες πιστούς οπαδούς, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει σε όσες ΠΑΕ έχουν περιορισμένη βοήθεια από τον κόσμο. Και κυρίως λιγότερα έσοδα από εξωαγωνιστικούς πόρους.
=Ο Πηλαδάκης, βέβαια, έχει και το θέμα των δόσεων για την κατασκευή του γηπέδου. Αλλά ακόμα και έτσι, τα οικονομικά προβλήματα δεν θα είχαν εμφανιστεί εάν δεν ανοιγόταν ο πρόεδρος της Λάρισας για να σώσει την παρτίδα της παραμονής.
=Ξόδεψε πολλά χρήματα την τελευταία διετία ο Πηλαδάκης. Αλλά οι περισσότερες επενδύσεις απέτυχαν και τώρα τρέχει και δεν φτάνει.
=Έχασε, μάλιστα, ο πρόεδρος των «βυσσινί» το καλό χαρτί που λεγόταν Σάκης Τσιώλης, ο οποίος θα συσπείρωνε απόλυτα τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας. Και το έχασε επειδή δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τον όρο που του έθεσε ο Καρδιτσιώτης για πλήρη έλεγχο της ομάδας.
=Στη Λάρισα, πάντως, δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες με τους φακέλους αδειοδότησης. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Πηλαδάκης θα φτάσει μέχρι την
ΟΥΕΦΑ για να προσβάλει τις αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή
Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.
=Ποντάρει πολλά ο πρόεδρος της Λάρισας και στο γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες της παλιάς Β’ Εθνικής έχουν ανάλογα κενά στους φακέλους τους και συνεπώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό. Έτσι, φαντάζει πολύ πιθανή η άνοδος μόνο τριών ομάδων στη Σούπερ Λίγκα και η κάλυψη των κενών που ενδεχομένως να προκύψουν με την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης και της Λάρισας.


Σχολιάστε εδώ