Σε ιδιώτες η εξυπηρέτηση αθλητών – συνοδών των Special Olympics!

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί η πρόσληψη ιδιωτικών συνεργείων που θ’ απασχολήσουν περισσότερα από 150 άτομα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους αθλητές… και αρχηγούς αποστολών των Special Olympics που θα φιλοξενηθούν από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.

Κύκλοι του δήμου διερωτώνται με ποιους όρους έγινε η ανάθεση στα συγκεκριμένα συνεργεία, αφού θα μπορούσαν να εργαστούν οι περίπου 375 εποχικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο (ήδη αναμένεται η σχετική προκήρυξη) με πλήρη απασχόληση στη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των εν λόγω εταιρειών, ενώ προβληματισμό στους γονείς δημιουργεί η σύντμηση των κατασκηνωτικών περιόδων κατά τέσσερις ημέρες και ο περιορισμός του αριθμού των παιδιών από 1.250 στα 1.000. Ακόμη και δωρεάν να παραχωρήσει τον χώρο ο δήμος, όπως λένε παράγοντες της Λιοσίων, γιατί δεν προτείνει στην επιτροπή των Special Olympics τη χρήση του εποχικού προσωπικού που ουσιαστικά θα αναλάβει καθήκοντα, αντίθετα από τις άλλες χρονιές, στις 9 Ιουλίου, οπότε ξεκινάει η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος;

Αναλυτικά η στελέχωση των παιδικών εξοχών, σύμφωνα με την προκήρυξη που θα εκδοθεί απαιτεί την πρόσληψη εποχικού προσωπικού 169 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Απ’ αυτούς οι πέντε θα ‘ναι γιατροί, δύο κοινωνικοί λειτουργοί, εννιά φύλακες, δύο μάγειροι, ένας ναυαγοσώστης, δύο γυμναστές με ειδικότητα στην κολύμβηση, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και 130 εργάτες γενικών καθηκόντων.

Παράλληλα θα αποσπαστούν 107 μόνιμοι υπάλληλοι και 40 αορίστου χρόνου απ’ όλες τις ειδικότητες (λογιστές, τεχνικοί, ξυλουργοί, επόπτες, δημοτικοί αστυνομικοί, νυχτοφύλακες κ.ά.).


Σχολιάστε εδώ