Ο ΦΕΡΕΪΡΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ, Ο ΚΟΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Στη διοίκηση της ΠΑΕ κάνουν λόγο για την αδυναμία του Πορτογάλου να επιβληθεί στους παίκτες ή έστω να τους εμπνεύσει, με συνέπεια οι «πράσινοι» να θυμίζουν σχολική εκδρομή τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις. Ο αντίλογος του Φερέιρα, ωστόσο, στρέφει τα βέλη ευθέως στη διοίκηση της ΠΑΕ. Σύμφωνα με όσα λέει στο περιβάλλον του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, το πρόβλημα πηγάζει από την αβεβαιότητα για το μέλλον και την έλλειψη διοικητικής σταθερότητας. Φροντίζει, μάλιστα, ο Φερέιρα να διοχετεύει ότι η απόφαση για διαζύγιο με το «τριφύλλι» είναι δική του, επειδή «κουράστηκα με όσα βλέπω να συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον Παναθηναϊκό».

Διαρροές που ασφαλώς προκαλούν εντάσεις στους παράγοντες της ομάδας. Αλλά επειδή υπάρχουν τα πλέι οφ, οι «πράσινοι» αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τη δυσφορία τους για τον Φερέιρα. Αντίθετα, περνούν προς τα έξω τη διάθεσή τους να καλέσουν τον Πορτογάλο και να συζητήσουν την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους. Με στόχο, ασφαλώς, να τον διατηρήσουν σε εγρήγορση και να πάρουν απ’ αυτόν το μέγιστο δυνατό όφελος στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ματιές στον Κούπερ

Το επικείμενο διαζύγιο με τον Φερέιρα ανοίγει τον δρόμο για την αναζήτηση προπονητή. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ εμφανίζεται ως φαβορί. Ο Αργεντινός βρισκόταν και το προηγούμενο καλοκαίρι στη λίστα των «πράσινων», αλλά τότε προτίμησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον Νίκο Νιόπλια. Με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η συγκεκριμένη επιλογή. Για τον Κούπερ, βέβαια, εκφράστηκαν κατά καιρούς αρκετές ενστάσεις. Ανάμεσά τους και το επιχείρημα του «απαρχαιωμένου» και του «κολλημένου στο παλαιολιθικό 4-4-2», αλλά τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι ενστάσεις έχουν αρχίσει να μειώνονται και, μάλιστα, αισθητά. Κυρίως επειδή τα είχε βρει μαζί του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης για την περίπτωση που αποχωρούσε από τους «ερυθρόλευκους» ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Για να τον έχουν εγκρίνει όσοι συνεργάστηκαν με τον Βαλβέρδε, ακόμα και ο Κοβάσεβιτς, τότε σημαίνει ότι κάτι βρήκαν στο Κούπερ. Χώρια τη βελτίωση που παρουσίασαν φέτος βασικοί παίκτες του Άρη, όπως ο Βαγγέλι, ο Πρίττας και άλλοι που δεν υπήρχαν στον χάρτη και απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης», είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Αργεντινού. Ο Κούπερ, βέβαια, βρίσκεται επί της ουσίας στην Τουρκία, απ’ όπου έχει δεχθεί εξαιρετική πρόταση. Αλλά οι εκπρόσωποί του έχουν διαμηνύσει στους «πράσινους» ότι ο τέως προπονητής του Άρη προτιμά σαφέστατα την επιστροφή του στην Ελλάδα και, μάλιστα, έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, με την πεποίθηση ότι «αν δουλευτεί σωστά θα πάρει τον τίτλο».

Οι νοσταλγοί του Μπάγεβιτς

Όπως συμβαίνει σε κάθε περίοδο που οι «πράσινοι» αναζητούν προπονητή, το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κάνει την καθιερωμένη… περατζάδα του από τα γραφεία της ΠΑΕ. Παρά τις τελευταίες αποτυχίες του σε Ελλάδα και Κύπρο, ο 63χρονος προπονητής εξακολουθεί να έχει φίλους που τον θεωρούν καταλληλότερο να χτίσει μια ομάδα από την αρχή με την προοπτική να πάρει τα σκήπτρα και να τα κρατήσει για χρόνια. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, όμως, ούτε να ακούει δεν θέλει για τον Μπάγεβιτς, διότι όσες φορές συζήτησαν και ήρθαν σε κατ’ αρχάς συμφωνία, ο πολυνίκης προπονητής έκανε πίσω την τελευταία στιγμή.

Προσωρινά, πάντως, οι «πράσινοι» αφήνουν στην άκρη το θέμα του προπονητή και επικεντρώνονται στα πλέι οφ. Με πρωτοβουλίες ακόμα και από τους βασικούς παίκτες για συσπείρωση, ώστε να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη θέση μήπως και καταφέρει να αποτρέψει τις μαζικές πωλήσεις παικτών, όπως ο Σισέ.


Σχολιάστε εδώ