Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε Παπουτσή και Ραγκούση

Ταυτόχρονα έφεραν στο φως έριδες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς, στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ Γιάννη Ραγκούση και Χρήστου Παπουτσή. Χαρακτηριστικό του «αλαλούμ», το γεγονός ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί (Ραγκούσης, Μπιρμπίλη) ενημερώθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης για την πρωτοβουλία του κ. Παπουτσή, πολύ περισσότερο δε για τη συμφωνία για προσωρινή εκεχειρία με τους κατοίκους της Κερατέας. Είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι όρισε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Πέμπτη, με τη συμμετοχή αυτήν τη φορά της κ. Μπιρμπίλη, χωρίς να το… γνωρίζει η κ. Μπιρμπίλη! Απαντώντας στις γκρίνιες των δύο συναδέλφων του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι τις πρωτοβουλίες του τις γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός συναίνεσε στο να παρακαμφθούν Ραγκούσης και Μπιρμπίλη, κάτι που γεννά ερωτήματα λόγω του ότι θεωρούνται από τους πλέον στενούς του συνεργάτες.

Οι κάποτε στενές σχέσεις Ραγκούση και Παπουτσή, που είχαν διαταραχθεί στην υπόθεση με τους παράνομους μετανάστες στο μέγαρο Υπατία, επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τα τελευταία γεγονότα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν πλέον για «αγεφύρωτο χάσμα». Οι αντιδράσεις και των δύο στο θέμα της Κερατέας έχουν ενοχλήσει τον κ. Παπανδρέου, καθώς με τη δημόσια αντιπαράθεσή τους δικαιώνουν την κριτική της ΝΔ που μιλάει για κυβέρνηση-«σκορποχώρι». Πολύ περισσότερο, όπως λέγεται, με τον υπουργό Εσωτερικών, διότι με την επιμονή του ενισχύει τη φιλολογία ότι «κυβερνάει με τους κολλητούς του υπουργούς». Κλίμα δυσφορίας για τον κ. Ραγκούση επικρατεί και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του στο θέμα του Υπατία και τώρα της Κερατέας, ενώ οι βουλευτές γίνονται αποδέκτες και των έντονων παραπόνων περιφερειαρχών και δημάρχων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Όπως προαναφέραμε, οι σχέσεις Ραγκούση και Παπουτσή εδώ και καιρό δεν είναι όπως ήταν μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών εργαζόταν στο γραφείο του κ. Παπουτσή ως συνεργάτης του, υπεύθυνος για τα θέματα Τύπου και ενημέρωσης, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν Επίτροπος της ΕΕ. Σχέσεις πολύ στενές, κοινωνικές και οικογενειακές. Τότε το «ποτέ μη λες ποτέ» φαινόταν ότι δεν θα ίσχυε για τους δύο, αφού με προτροπή του κ. Παπουτσή ο κ. Ραγκούσης «άνοιξε πανιά» για την πολιτική του σταδιοδρομία, πρώτα στον δήμο της Πάρου και μετά ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, γραμματέας στη συνέχεια του κόμματος και μετά πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Τελικά όμως… δικαιώθηκαν αυτοί που διαχρονικά υποστηρίζουν ότι και στην πολιτική όντως «ποτέ μη λες ποτέ», γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Αυτό έχει συμβεί και τώρα με τους δύο πρωτοκλασάτους υπουργούς του κ. Παπανδρέου. Ο ένας δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα τον άλλον για τους δικούς του λόγους και η πλούσια εμπειρία του ενός αποτελεί μειονέκτημα του άλλου. Οι υποστηρικτές και των δύο στο κομματικό στρατόπεδο έχουν μοιραστεί και σε κάθε περίπτωση εκφράζονται επιφυλάξεις. Δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε στο παρελθόν και ούτε πρόκειται να υπάρξει ξανά. Αναμφισβήτητα έχουν πλέον χωρίσει οι δρόμοι τους.


Σχολιάστε εδώ