…Καλή Αναδιάρθρωση

Αρκεί να σας πω ότι το μόνο που υπάρχει πάνω σε αυτό είναι… το ελληνικό χρέος! Σας το μεταφέρω όπως ακριβώς το άκουσα από τον επικεφαλής του γερμανικού ΣΕΒ, τον Χανς Βέρνερ Σιν. Είπε, λοιπόν, ο άνθρωπος: «Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Για να μπούμε στο “ψητό” της υπόθεσης, πρέπει να βάλουμε το ελληνικό χρέος στο τραπέζι».

Το ʼπε και… το ʼκαναν! Τι ήθος και οποία μεγαλοψυχία! Την ώρα που εμείς τρώμε και πίνουμε, αυτοί έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και συζητάνε για μας.

Με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να τους ακούσουμε κιόλας. Ήδη στα δικά μου τʼ αυτιά, μαζί με τα κλαρίνα και το «ιτιά, ιτιά λουλουδιασμένη» από το διπλανό γλεντοκόπι, φτάνουν και τα «όργανα» από τους δανειστές μας.

Λέει ο Όλι Ρεν: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει». «Σιγά μην τη βγάλει καθαρή», διαφωνεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ατάκα επαυξάνει ένας άλλος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, που έχει λυμένο το ζωνάρι του για αυξήσεις: «Συμφωνώ. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντλήσει χρηματοδότηση από τις αγορές». Μονομιάς, σε κλίμα ενθουσιασμού και μέσα από τον σωρό των αξιωματούχων, ξεπετάγεται ο Τζορτζ Σόρος, σχεδόν αλαλάζοντας: «Αναδιάρθρωση τώρα!». Οπότε γύρω από το τραπέζι γίνεται το «έλα να δεις». Κάτι σαν τη δική μας κολοκυθιά. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ αναλαμβάνει τον λόγο: «Ούτε τώρα ούτε ποτέ! Σιγά μη γίνει αναδιάρθρωση!». «Αμ, τι να γίνει;», αναρωτιέται ένας οικονομικός αναλυτής, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτησή του ωρύεται κάποιος άλλος, για λογαριασμό της Μέρκελ: «Τι λέτε, κύριοι! Χωρίς αναδιάρθρωση η Ελλάδα δεν θα βγάλει ούτε το καλοκαίρι».

Τότε είναι που γίνεται «το σώσε». Η κατάσταση ξεφεύγει από τους διεθνείς μας σωτήρες. Οι φωνές φτάνουν ως την Ελλάδα, τις ακούει ο κύριος Σημίτης και δηλώνει με τη σιγουριά ενός πρώην πρωθυπουργού: «Είδατε; Τα έλεγα εγώ! Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση το ταχύτερο δυνατό».

Τι ήταν να το ακούσουνε στο Μαξίμου… Ο κ. Πεταλωτής, ο τα πάντα πληρών και στα πάντα απαντών, αντιδηλώνει αμέσως: «Δεν είναι στις σκέψεις μας, δεν είναι στις αποφάσεις μας. Αποκλείουμε την αναδιάρθρωση».

Για να το λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έτσι θα είναι. Όταν όμως το λέει και ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός, άντε εσύ να το αμφισβητήσεις. Πάει και τελείωσε! «Δεν μιλάμε για πειραματόζωο», είπε εκνευρισμένος ο κύριος πρωθυπουργός. «Μιλάμε για τη χώρα… Αναδιάρθρωση της χώρας χρειάζεται, όχι του χρέους!»

Τʼ ακούσατε, κύριοι του ΔΝΤ;

Άντε, Καλό Πάσχα και… Καλή Αναδιάρθρωση!


Σχολιάστε εδώ