Η αντιπολίτευση θα διεκδικήσει τα χρήματα που αρνείται να δώσει η κυβέρνηση

Το αναγνώρισε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το νεοκλασικό δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά και το μόνο που χρειάστηκε να καθαριστεί ήταν οι κόκκινες μοκέτες.

Οι έκτακτοι υπάλληλοι του δήμου, πολλοί από τους οποίους εργάζονται ανελλιπώς επί οκτώ συνεχή χρόνια, κυρίως στους τομείς της Καθαριότητας, του Πρασίνου και του Δημοτικού Βρεφοκομείου, αποχώρησαν μέσα σε σχεδόν πανηγυρικό κλίμα, όχι μόνο για τη δικαστική δικαίωση 166 συναδέλφων τους, αλλά και για την ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου, που ουσιαστικά μονιμοποίησε, υπό χρονικές προϋποθέσεις, συμβασιούχους δημοσίου φορέα (συγκεκριμένα του ΟΠΑΠ).

Κάποιοι συνέκριναν μάλιστα τη στάση που τήρησαν οι 2.500 «πολιτικοί όμηροι» της τροπολογίας Ραγκούση, που ουσιαστικά τους αποκλείει από κάθε δικαίωμα διεκδίκησης της θέσης που σήμερα κατέχουν, καθώς τους στερεί το προνόμιο της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, με τη στάση των 237 λαθρομεταναστών του μεγάρου Υπατία. Μόνο που το συγκεκριμένο κτίριο, όταν έφυγαν οι αλλοδαποί, ήταν σε οικτρή κατάσταση. Έμοιαζε, σύμφωνα με περιγραφές δημοσιογράφων, σαν χώρος που προηγουμένως φιλοξενούσε κάθε άλλο παρά ανθρώπους. Κατά τα άλλα, όπως πρώτες αποκάλυψαν οι «Δημοτικές Παρωδίες», ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κινδυνεύει να κατηγορηθεί για απιστία σε βάρος του δήμου, αφού αρνήθηκε εκ νέου να αποφασίσει υπέρ της διεκδίκησης των 38 εκατ. ευρώ που οφείλει το υπουργείο Εσωτερικών από παράνομη παρακράτηση κονδυλίων των ΚΑΠ και της ΣΑΓΑ για το έτος 2010. Την ίδια στιγμή μάλιστα που στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας δέχθηκε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και μεγάλη υστέρηση στις κρατικές επιχορηγήσεις.

Κρίση στην παράταξη Καμίνη

Η θέση του δημάρχου οδήγησε σε νέο διχασμό την παράταξή του, γεγονός που αποδεικνύει τις εύθραυστες ισορροπίες που επικρατούν σε αυτήν, κάνοντας πολλούς ν’ απορούν γιατί εξακολουθεί ακόμη να υφίσταται, αφού ο κ. Καμίνης έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Τελικά σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση για δικαστική διεκδίκηση των συγκεκριμένων χρημάτων από την κυβέρνηση, την οποία καταψήφισαν μόνο 7 από τους 27 παρόντες δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της πλειοψηφίας. Υπέρ ψήφισαν 19 από την αντιπολίτευση, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά, όλα από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο δήμαρχος προσπαθώντας να μη δυσαρεστήσει έναν από τους πολιτικούς μέντορές του (μετά τον Στέφανο Μάνο και τον Σπύρο Κουβέλη), τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, έφερε προς ψήφιση ένα ανώδυνο κείμενο περί διεκδίκησης «τυχόν παρανόμως παρακρατηθέντων πόρων», το οποίο και τελικά πέρασε, απεμπολώντας το νόμιμο δικαίωμα του πρώτου δήμου της χώρας να διεκδικήσει τα χρωστούμενα από την Πολιτεία.

Το θέμα θα έχει και συνέχεια, καθώς η παράταξη Κακλαμάνη, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος («Ελληνική Αυγή») Νίκος Μιχαλολιάκος φέρονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά του «γενναιόδωρου» δημάρχου.


Σχολιάστε εδώ