Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΜε δεδομένο πως, εάν προσδοκά κάτι η αγορά για να πάρει μια βαθιά ανάσα, έστω και μετά το καλοκαίρι, αυτό είναι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, λογικά όλοι αναμένουν μια πρώτη αντίδραση από τα λεγόμενα «κρατικόχαρτα». Δεν διαψεύστηκαν ούτε αυτήν την εβδομάδα, καθώς -έστω και οριακά- η ΔΕΗ κράτησε θετικό πρόσημο, ο ΟΤΕ το ίδιο, ενώ οι απώλειες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν οριακές, αναλογικά.
ξΟι τράπεζες βρέθηκαν σε χαμηλά 14 ετών (σε επίπεδο κλαδικού δείκτη). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν Εθνική και Πειραιώς, ενώ συζητήθηκε και η σημαντική πτώση στην Alpha Βank την Τρίτη. Την ίδια ώρα ανάλογη πτωτική πορεία είχε και η Eurobank, η οποία μάλιστα απώλεσε και το όριο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ως προς τη συνολική κεφαλαιοποίησή της.
ξΒΙΟΧΑΛΚΟ: Οι αναλυτές αλλά και οι επενδυτές δείχνουν να προσδοκούν καλύτερα αποτελέσματα το 2011, και το δείχνουν με τη συνεχή στήριξη στο χαρτί. Την Τρίτη, με το σύνολο της αγοράς να υποχωρεί, ο τίτλος έκλεισε με ανεκτέλεστες εντολές αγορών, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε ενισχυθεί κατά περισσότερο από 6%.
ξΤιτάν – Μυτιληναίος: Βίοι παράλληλοι για τους δύο τίτλους το τελευταίο διάστημα, σταθερά θετικοί πρωταγωνιστές.
ξΟΛΠ: Οι… διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων του Οργανισμού πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους της COSCO (για τον προβλήτα 2) ενδέχεται να αποτυπωθούν και στην πορεία του τίτλου.
ξΟΠΑΠ: Σκωτσέζικο ντους για τους επενδυτές οι επιδόσεις του τίτλου τις τελευταίες ημέρες. Οψόμεθα για τη συνέχεια…
ξJumbo: Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση για να αποφασισθεί το ύψος του μερίσματος που θα διανείμει η εταιρεία. Μια από τις λίγες που θα πράξουν κάτι ανάλογο φέτος…


Σχολιάστε εδώ