«Τσιμέντο» και το Παλαιό Λατομείο της Κυψέλης!

Έτοιμοι να ξεσηκωθούν είναι οι κάτοικοι της Κυψέλης, καθώς στο καλύτερο φιλέτο της περιοχής τους και ολόκληρου του ΣΤ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Κοινότητας), στο Παλαιό Λατομείο με την εκπληκτική θέα, συγκεκριμένοι εργολάβοι με τη συνέργεια της δημοτικής αρχής, θέλουν να υψώσουν τσιμεντένια τερατουργήματα. Αυτό θα γίνει με την αλλαγή των πολεοδομικών κανόνων που διέπουν τη συγκεκριμένη έκταση, το κέντρο της οποίας, αξίζει να σημειωθεί, είναι εκτός σχεδίου πόλεως, αν και η γύρω περιοχή βρίσκεται εντός.
Ήδη έχει καθοριστεί τιμή αποζημίωσης 1.095 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο που θα απαλλοτριωθεί. Το θέμα, που οι κάτοικοι το θεωρούν ύπουλο, ήρθε προς έγκριση στην τελευταία συνεδρίαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου, όπου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Το εκπληκτικό είναι ότι σε αντίθεση με τους αργούς ρυθμούς που κινείται ο δήμος, το σχέδιο που αφορά την «αξιοποίηση» του Παλαιού Λατομείου είναι ήδη έτοιμο, με τη συνδρομή της «περιβαλλοντικά ευαίσθητης» υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, που την Πέμπτη επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου και την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους γονείς για τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων, σφυρίζει αδιάφορα, προσποιούμενος… ότι δεν γνωρίζει το θέμα!
Παράλληλα, ακατανόητη θεωρείται η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΤ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος να «παγώσει» την έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μια στιγμή που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στην περιοχή και ο δήμος χάνει έσοδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της πλατείας Αττικής, του Αγίου Παντελεήμονα, της Αγίας Ζώνης, της Αχαρνών, της Κυψέλης, της Ευελπίδων, της πλατείας Βικτωρίας, του Αγίου Νικολάου, της πλατείας Αμερικής, ακόμη και του πεζόδρομου της Φωκίωνος Νέγρη.
Αν είναι δυνατόν!


Σχολιάστε εδώ