Το θρίλερ με Ψωμιάδη και πώς τον έχασε ο Καρατζαφέρης

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, πρόθεση του περιφερειάρχη ήταν, στην περίπτωση που δεν είχε σαφή πολιτική κάλυψη από τον Αντ. Σαμαρά, να φύγει από τη ΝΔ και είτε να προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ είτε ακόμη και να ιδρύσει δικό του κόμμα. Εξέλιξη που θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής για τη ΝΔ λόγω της μεγάλης (λαϊκής) απήχησης που έχει ο κ. Ψωμιάδης στη βόρεια Ελλάδα.

Το θρίλερ ξεκίνησε την (προ)περασμένη Πέμπτη, εν μέσω γενικής απεργίας των Μέσων Ενημέρωσης, με την απόφαση του δικαστηρίου, που επέβαλε ποινή ενός έτους με αναστολή στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και άνοιγε θέμα να τεθεί σε αργία. Αρχικά η εντολή από το επιτελείο του κ. Σαμαρά προς τους βουλευτές ήταν να μη μιλήσουν σε καμιά περίπτωση για «πολιτική δίωξη», ενώ ήταν… βέβαιο ότι πέφτει ο Ψωμιάδης, μέχρι τη στιγμή που ο τομεάρχης Αυτοδιοίκησης και βουλευτής Λάρισας και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης τους εξήγησε ότι ο «Καλλικράτης» δεν προβλέπει περίπτωση έκπτωσης από το αξίωμα, αλλά μόνο αργία, όμως και αυτή θα επιβληθεί όταν δικαστεί η ανάκριση. Έτσι το κλίμα άρχισε νʼ αλλάζει.

Ταυτόχρονα υπήρξε κινητοποίηση από τους βουλευτές του κόμματος. Κάπου 15 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν στο εντευκτήριο της Βουλής και συζήτησαν το θέμα. Η άποψη που επικράτησε ήταν ότι το κόμμα πρέπει να πάρει καθαρή στάση υπέρ του κ. Ψωμιάδη και ότι δεν μπορεί να μη στηριχθεί. Συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις της παραίτησης αν η ΝΔ δεν έδινε κάλυψη στον περιφερειάρχη. Ο Ψωμιάδης ήταν σίγουρο ότι θα αποχωρούσε και θα προκαλούσε απώλειες. Ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ταξιδέψει τη Δευτέρα, προκειμένου να προλάβει και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που είχε ανακοινώσει ότι θα πήγαινε την επόμενη ημέρα (Τρίτη) στη Θεσσαλονίκη. Οι βουλευτές της ΝΔ είπαν στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα ότι το αεροπορικό εισιτήριο του κ. Καμμένου θα βγει από την ΚΟ για να σηματοδοτήσει ότι η συνάντηση του Καμμένου με τον Ψωμιάδη γινόταν με το «ΟΚ» της ηγεσίας. Να σημειωθεί ότι ο Καμμένος είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά, χωρίς αυτό να δημοσιοποιηθεί. Έτσι, σε περίπτωση που το ραντεβού του βουλευτή με τον κ. Ψωμιάδη δεν είχε αίσιο τέλος, την αποτυχία θα τη χρεωνόταν ο ίδιος και όχι ο αρχηγός της ΝΔ, που αντίθετα θα πιστωνόταν τη θετική εξέλιξη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη (λίγο πιο δίπλα ήταν και ο αμερικανός πρέσβης), όπου ο κ. Καμμένος είπε στον κ. Ψωμιάδη ότι έχει την πλήρη στήριξη του κ. Σαμαρά, αλλά και πάνω από 60 βουλευτών. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης, που ήταν ήδη φορτισμένος συναισθηματικά, συγκινήθηκε και σε κάποια στιγμή δάκρυσε. Ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την υποστήριξη και υπογράμμισε ότι παραμένει στρατιώτης της παράταξης. Την επομένη κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτός από την πολιτική στήριξη μετέφερε και… δώρα για τον κ. Ψωμιάδη: τη δέσμευσή του ότι ο ΛΑΟΣ θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα γίνονταν αλλαγές στον σχετικό νόμο, ώστε να μην ισχύσει η ποινή που του είχε επιβάλει το δικαστήριο. Μάλιστα, μία ημέρα αργότερα υλοποίησε τη δέσμευσή του, πλην όμως ο… κύβος είχε ριφθεί και ο κ. Καρατζαφέρης είχε χάσει μία ακόμη παρτίδα. Αν δεν στήριζε η ΝΔ τον Ψωμιάδη, όπως κάποιοι του στενού επιτελείου του αρχηγού πρότειναν, τη Δευτέρα το πρωί από την εκπομπή του Γ. Αυτιά θα ανακοινωνόταν ότι δεν έχει καμία πλέον σχέση με τη ΝΔ και την επομένη θα δήλωνε ότι θα συνεργαστεί με τον Καρατζαφέρη. Την Παρασκευή το πρωί ο Αντ. Σαμαράς καθʼ οδόν προς τη Θράκη, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, συναντήθηκε με τον Π. Ψωμιάδη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Συζήτησαν κυρίως το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του δικαστηρίου και ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στον περιφερειάρχη ότι θα έχει την πλήρη στήριξη της ΝΔ σε όποιο επίπεδο χρειαστεί.


Σχολιάστε εδώ