ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗ

Ο Θεοδωρίδης εκτιμά ότι ακόμα και στην Ελλάδα των ρουσφετιών και των θαυμάτων, τουλάχιστον δύο ομάδες θα αποτύχουν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για τη συμμετοχή τους στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη σεζόν. Την ίδια πεποίθηση εκφράζει και το αφεντικό της Λάρισας, ο Κώστας Πηλαδάκης, αλλά και οι μέτοχοι του Αστέρα Τρίπολης, ο Γιάννης Μπάκος και ο Δημήτρης Καϋμενάκης. Οι ομάδες που βαθμολογικά υποβιβάζονται στη Φούτμπολ Λιγκ είναι η ΑΕΚ και ο Ηρακλής κατά κύριο λόγο, καθώς επίσης και ο ΠΑΟΚ. Οι φάκελοι που κατέθεσαν οι συγκεκριμένες ομάδες είναι ελλιπείς και, όπως λένε στην ποδοσφαιρική πιάτσα, «θα χρειαστούν πολλά μαγειρέματα για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής».
Μεταφορά υποχρεώσεων
Για την κάθε ομάδα υπάρχει διαφορετικό πρόβλημα. Στην ΑΕΚ, για παράδειγμα, έκαναν μεταφορά υποχρεώσεων για το καλοκαίρι. Με την ελπίδα ότι θα πάρουν την άδεια και έπειτα «έχει ο Θεός». Αλλά στην ΕΠΟ απαίτησαν την καταβολή εγγυητικής επιταγής που θα διασφαλίσει όσους δέχθηκαν να διευκολύνουν τους «κιτρινόμαυρους». Αλλά οι διοικούντες την Ένωση δηλώνουν αδυναμία να βρουν την απαραίτητη εγγυητική που, όπως φημολογείται, πρέπει να αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ! Ποσόν τεράστιο, που καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη τη συμμετοχή του «Δικέφαλου» στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη σεζόν. Έστω και αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι «δεν μπορούν να πειράξουν την ΑΕΚ».
Τέχνασμα με ΑΜΚ
Στον ΠΑΟΚ βρήκαν ένα άλλο κόλπο για να δείξουν ότι κάλυψαν το οικονομικό άνοιγμα. Το είχαν χρησιμοποιήσει και το προηγούμενο καλοκαίρι και σκέφτηκαν να μην αλλάξουν την επιτυχημένη συνταγή. Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Έτσι, θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπολογίσει κάποιος το ακριβές ποσό του ανοίγματος, διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να καλυφθεί μέσω της αύξησης. Μόνο που φέτος η αρμόδια επιτροπή για τις αδειοδοτήσεις δεν δέχεται την «αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε εξέλιξη» και απαιτεί συγκεκριμένα ποσά. Τα χρήματα, δηλαδή, που θα έχουν ήδη μπει στο ταμείο της ΠΑΕ.
Οι προσφυγές που καίνε
Στον Ηρακλή έχουν να αντιμετωπίσουν το χρόνιο πρόβλημα των οφειλών σε πρώην παίκτες και προπονητές της ομάδας. Οι προσφυγές σκάνε σχεδόν καθημερινά και ο «Γηραιός» αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Μόνο τυχαία, άλλωστε, δεν έκανε ο Γιάννης Τάκης το άνοιγμα προς τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, από τον οποίο ζήτησε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καλύψει μέρος των χρεών. Ο άλλοτε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής, ωστόσο, σφυρίζει αδιάφορα. Αλλά το κακό για τους «κυανόλευκους» είναι ότι δεν πράττουν το ίδιο οι παράγοντες των ομάδων που έχουν έννομο συμφέρον. Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αρκετοί πρώην ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με άλλους συλλόγους, οι οποίοι τους πριμοδοτούν για να επιτύχουν τον υποβιβασμό του Ηρακλή.
Η νομιμότητα των εγγράφων
Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει άλλη μία ΠΑΕ, για την οποία ακούγεται έντονα ότι συμπεριέλαβε στον φάκελό της ληγμένη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα επειδή δεν μπορούσε να βγάλει καινούργια λόγω οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν αποδειχθεί ότι οι ενημερότητες ήταν ληγμένες, τότε η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία σώθηκε από αντεπίθεση διαρκείας στον δεύτερο γύρο, θα αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα απ’ όλες και θα χρειαστούν πολλές αλχημείες για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Μπάχαλο και στη Β’ Εθνική
Εκτός από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, στον αέρα βρίσκεται και η συμμετοχή του ΟΦΗ στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ. Κάτι που σημαίνει ότι αποκτά σαφέστατο προβάδισμα για την άνοδο ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη, καθώς πρόκειται για ομάδα με ολοκληρωμένο φάκελο.
Είναι, πάντως, βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν παρεμβάσεις, ακόμα και από πολιτικούς, για να αποτραπεί η επιβολή κυρώσεων σε όσες ΠΑΕ κατέθεσαν ελλιπείς φακέλους. Αλλά στην ΕΠΟ ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κάνουν πλέον τα στραβά μάτια, διότι τη διαδικασία εποπτεύει ελεγκτικός μηχανισμός της ΟΥΕΦΑ. Πάμε, δηλαδή, με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, στο οποίο μπορούν να συμβούν πολλά που θα αλλάξουν εντελώς το παζλ του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αβαντάζ η Φούτμπολ Λιγκ
Τα σχέδια του Θεοδωρίδη, του Πηλαδάκη και των ανθρώπων του Αστέρα, ωστόσο, απειλεί να τινάξει στον αέρα η απόφαση που πήρε την Παρασκευή το ΔΣ της
ΕΠΟ, η οποία υποστηρίζει ότι αν υποβιβαστούν ομάδες λόγω ελλιπών φακέλων, οι θέσεις τους θα καλυφθούν από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Αλλά σε Πανσερραϊκό, Λάρισα και Τρίπολη δεν πρόκειται να καταθέσουν τόσο εύκολα τα όπλα. Θεωρούν ότι θα αλλάξουν την απόφαση, καθώς έχουν στο πλευρό τους και τη Σούπερ Λίγκα, ενώ παράλληλα αρκετές ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν πρόβλημα με την αδειοδότησή τους. «Δεν μπορεί να ανέβει η όγδοη και η ένατη ομάδα και να μη μείνουν εκείνες που ούτως ή άλλως πληρούν τις προϋποθέσεις για την αδειοδότησή τους», λένε στην οδό Αστροναυτών και θα πιέσουν την ΕΠΟ να διαφοροποιήσει την ετυμηγορία της.


Σχολιάστε εδώ