στα ενδότερα των ομάδων

=Με συνοπτικές διαδικασίες έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Ντουντού Σεαρένσε στη Βραζιλία και την Ατλέτικο Μινέιρο. Ο διπλανός το φώναζε από τον Γενάρη ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Βραζιλιάνο, αλλά δεν του έδιναν ιδιαίτερη σημασία.
=Μόνο μετά την περίφημη συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα αντιλήφθηκαν όλοι ότι ήταν μετρημένα τα ψωμιά του Ντουντού στον Πειραιά. Φυσικά η αναζήτηση ομάδας και οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους είχαν αρχίσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.
=Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ωστόσο, υπολόγιζε τον Βραζιλιάνο στα πλάνα του. Γι’ αυτό, άλλωστε, τον χρησιμοποίησε στον αγώνα με την Καβάλα, αν και ο παίκτης είχε μπει ήδη για τα καλά στο σημάδι.
=Η πώληση του Ντουντού ήταν ακόμα ένα μήνυμα του Μαρινάκη προς τους παίκτες της ομάδας του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμφανίζεται ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν δείχνει διάθεση να προσφέρει δεύτερη ευκαιρία σε όποιον παίκτη κρίνει ότι δεν παίζει ανάλογα με τις αποδοχές του.
=Ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη των «ερυθρολεύκων» θα περνούν καθημερινά από εξετάσεις. Μόνο τυχαία δεν είναι η καθυστέρηση της επέκτασης συμβολαίου στον Βασίλη Τοροσίδη.
=Στον Πειραιά δεν έχουν ξεχάσει τη συμπεριφορά του διεθνή μπακ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ούτε, βέβαια, την περιορισμένη προσφορά του.
=Σε αντίθεση, βέβαια, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία του Μαρινάκη. Μαζί με τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος όμως σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από το Λιμάνι, διότι δεν γνωρίζει τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει την επόμενη σεζόν.
=Στην Τρίπολη το καμπανάκι του κόσμου δεν χτυπάει για τους παίκτες, αλλά για τον Γιώργο Μποροβήλο. Ο πρόεδρος του Αστέρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για τον υποβιβασμό των Αρκάδων και αρκετοί προβλέπουν ότι δύσκολα θα παραμείνει στο πόστο του.
=Αν και στην παραγοντική πιάτσα υποστηρίζουν ότι τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό δεν βαρύνουν τον Μποροβήλο, αλλά τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ και τους δύο προπονητές, τον Βαγγέλη Βλάχο και τον Παύλο Δερμιτζάκη.
=Ο τελευταίος, πάντως, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών, άλλωστε, προέβλεπε την επέκταση της συνεργασίας τους και την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόταν η ομάδα της Τρίπολης.
=Κοσμογονικές αλλαγές θα γίνουν στην Καβάλα. Ο Μάκης Ψωμιάδης αποφάσισε να χτίσει την ομάδα από την αρχή και έδειξε τον δρόμο της εξόδου σε παίκτες που βρίσκονταν στο «Ανθή Καραγιάννη» ακόμα και τέσσερα χρόνια, όπως ο Πετκάκης και ο Κατεργιαννάκης.
=Η απομάκρυνση του τελευταίου δείχνει και την πρόθεση του Ψωμιάδη να πάει σε τεχνικό που να γνωρίζει αγγλικά ή ελληνικά. Κλείνει, δηλαδή, η πόρτα της Ιταλίας και έτσι κρίθηκε περιττός ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας, τον οποίο ο Μπιγκ Μακ προόριζε για συνεργάτη κάποιου προπονητή από το Καμπιονάτο επειδή γνωρίζει τη γλώσσα.
=Η μεγάλη επιθυμία του Ψωμιάδη είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Χαλί του στρώνει για να τον πάρει στην Καβάλα, αλλά ακόμα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την πολυπόθητη απάντηση.
=Η αισιοδοξία τις τελευταίες ημέρες, πάντως, έχει αυξηθεί. Κυρίως επειδή στην Καβάλα φτάνουν πληροφορίες από την Κύπρο σύμφωνα με τις οποίες είναι δεδομένο το διαζύγιο του έμπειρου προπονητή με την Ομόνοια Λευκωσίας.
=Στην Κέρκυρα οι αλλαγές θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Λυράκης. Η παραμονή του τεχνικού διευθυντή αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Λιμπάντση.
=Ο επιχειρηματίας, άλλωστε, λέει ότι θέλει να έχει ήσυχο το κεφάλι του και με τον Λυράκη προφανώς συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο πρώην δημοσιογράφος, άλλωστε, τρέχει μόνος του όλο το μαγαζί, όπως έκανε και στη Λάρισα, η οποία πλήρωσε την έλλειψη ενός ανθρώπου με γνώση του αντικειμένου.
=Το παραδέχθηκε, άλλωστε, ευθέως και ο Κώστας Πηλαδάκης. Γι’ αυτό και έθεσε προτεραιότητα την πρόσληψη ενός ικανού τεχνικού διευθυντή.
=Όλων το μυαλό, ασφαλώς, πήγε στον Λυράκη. Αλλά ο τελευταίος διέψευδε οποιαδήποτε επαφή με την πρώην ομάδα του και διευκρίνιζε ότι ουσιαστικά πρόταση έχει δεχθεί μόνο από την Κέρκυρα για να συνεχίσει τη δουλειά που άρχισε πριν από δύο χρόνια.
=Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία Λυράκη – Λιμπάντση, λογικά θα παραμείνει στον πάγκο των Φαιάκων και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Αν και ο σέρβος τεχνικός απασχολεί και άλλες ομάδες, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου.
=Στους «ερυθρόλευκους» παίζει γερά και ο Βαχίντ Μπαζάρεβιτς. Αν και η δημοσιοποίηση του ονόματος ενόχλησε ιδιαίτερα τον Αχιλλέα Μπέο.
=Μόνο στον Άρη ξέρουν πώς θα πορευθούν την επόμενη περίοδο. Ο Σάκης Τσιώλης, άλλωστε, έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι ακόμα και αν αλλάξει η διοίκηση της
ΠΑΕ, εκείνος θα παραμείνει στον πάγκο, καθώς τον εμπιστεύεται ο κόσμος των «κίτρινων».
=Το όνομα του θεσσαλού τεχνικού, πάντως, συζητιέται και σε άλλες ομάδες. Ακόμα και στα γραφεία του Ολυμπιακού, αν και ό Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής τις κινήσεις του, εάν στράβωνε η υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.
=Ένα μεγάλο ερώτημα αποτελεί ο Τάκης Λεμονής και η συνεργασία του με τον Πανιώνιο. Ο Γεράσιμος Βεντούρης τον θέλει στη Νέα Σμύρνη και την επόμενη σεζόν, αλλά μόνο βέβαιη δεν είναι η παραμονή του ίδιου στην προεδρική καρέκλα.
=Αν και μετά την υποψηφιότητά του για την εκπροσώπηση της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ, πολλοί θεώρησαν ότι ο Πανιώνιος θα πορευτεί και τη νέα περίοδο με το ίδιο διοικητικό σχήμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνάδει με τα σχέδια του Κώστα Τσακίρη.
=Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται και ο Ηρακλής. Η επίτευξη του στόχου, της ομάδας που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, δεν πρόσθεσε πόντους στον Γιώργο Παράσχο.
=Οι «κυανόλευκοι», πάντως, τρέχουν αυτές τις ημέρες για την εξασφάλιση της αδειοδότησης, διότι μόνο τότε μπορούν να προχωρήσουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν. Οι αλλαγές, πάντως, θα είναι πολλές στον Ηρακλή.


Σχολιάστε εδώ