Σε μία μέρα θα μπορεί να… ανοίξει μια επιχείρηση στη χώρα μας!

Με την ολοκλήρωση της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (ΥΜΣ), για να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μια επιχείρηση θα απαιτείται μόνο μία διαδικασία και μόλις μία ημέρα!

Έτσι στη λίστα του τομέα Εκκίνησης Επιχειρήσεων θα ανέβει στην 31η θέση!

Αυτό αναφέρει ο Μιχάλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Γενικού Εμπορίου Μητρώου (ΓΕΜΗ), παρουσιάζοντας τη νέα υπηρεσία στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος αναφέρθηκε ότι μειώνεται το συνολικό κόστος για τη δημιουργία μιας επιχείρησης κατά 52,2% στις ΟΕ, κατά 54,2% στις ΕΕ, κατά 61,7% στις ΕΠΕ και κατά 50,2% στις ΑΕ.

Σε επίπεδο νομοθετικού έργου, η ολοκλήρωση της νομικής περιγραφής της λειτουργίας των Υπηρεσιών Μιας Στάσης πραγματοποιήθηκε με τον σχεδιασμό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τις διαδικασίες και τις τεχνικές λεπτομέρειες της σύνδεσης του ΓΕΜΗ και των Υπηρεσιών Μιας Στάσης με τους λοιπούς φορείς.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι «δεν κάνουμε θαύματα, αλλά κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να διαμορφώσουμε φιλικό περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους επιμελητηριακούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, δήλωσε ότι «πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας, με το οποίο σπάει το παλιό σύστημα γραφειοκρατίας και αδιαφάνειας».


Σχολιάστε εδώ