Σε κανέναν δεν έχει δοθεί χρίσμα…

Η ανταπόκριση νέων ανθρώπων στην πρόσκληση να μπουν στον στίβο της πολιτικής είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιορισμένη, ενώ κι από όσους εξέφρασαν ενδιαφέρον να ενεργοποιηθούν ελάχιστοι συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο Αντ. Σαμαράς. Συνήθως δεν πρόκειται για καταξιωμένα στον χώρο τους στελέχη με αναγνώριση στις τοπικές κοινωνίες, ενώ άλλοι βλέπουν την πολιτική ως «εφαλτήριο» για να προωθήσουν τις φιλοδοξίες τους. Παράγοντες του κόμματος αποδίδουν τα φαινόμενα αυτά στο κλίμα γενικότερης απαξίωσης που επικρατεί στην κοινωνία για την πολιτική, εκφράζουν όμως βάσιμες ελπίδες ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο με την αναστροφή του πολιτικού κλίματος υπέρ της ΝΔ.
Στο μεταξύ, και στο παρασκήνιο, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων, αν και από τη Λ. Συγγρού υπογραμμίζουν ότι κανείς δεν έχει πάρει το «χρίσμα». Αυτό δεν σημαίνει ότι… λείπουν οι φιλοδοξίες.
Μια θέση στις λίστες για τις επόμενες εκλογές διεκδικούν τα πάλαι ποτέ μέλη της καραμανλικής φρουράς: Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος βλέπει με καλό μάτι το Επικρατείας, σε εκλόγιμη θέση εννοείται, ο Πάνος Λειβαδάς θέλει να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Μενέλαος Δασκαλάκης στη Λακωνία. Για τον τελευταίο λέγεται ότι εκδηλώνονται ήδη ενστάσεις, κυρίως από τη Φεβρωνία Πατριανάκου που διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο και διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στη Μεσσηνία φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες εκτός συνδυασμών του κόμματος θα μείνει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ένταση επικρατεί και στην Α΄ Αθηνών, καθώς η Ελίζα Βόζενμπεργκ νιώθει ότι απειλείται από την Όλγα Κεφαλογιάννη που θα κατέλθει υποψήφια για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Υπενθυμίζεται ότι εκεί θα είναι επίσης υποψήφιος ο Βασίλης Κικίλιας και πιθανότατα ο Νότης Μηταράκης, οπότε η… ανασφάλεια επεκτείνεται.
Άγνωστο παραμένει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τηρεί μια ανεξήγητη για πολλούς στάση, έχοντας αποσυρθεί ουσιαστικά από την ενεργό δράση. Στη Β΄ Αθηνών θέλει να είναι υποψήφια η Άννα Καραμανλή, ενώ οι φήμες επιμένουν ότι θέση έχει κλείσει ήδη η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Βασιλική Τζότζολα. Στην περίπτωση που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εκπέσει οριστικά του αξιώματος του περιφερειάρχη, δεν θα είναι έκπληξη η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Α΄ ή Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο.
Στην… προοπτική αυτή αποδίδουν τη δήλωση του έτερου βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος διαχώρισε πλήρως τη θέση του όσον αφορά τη δικαστική περιπέτεια του κ. Ψωμιάδη.


Σχολιάστε εδώ